Volledig scherm
© AD

Zijn mijn winterbanden uitgedroogd?

Vraag & AntwoordIk heb zo goed als nieuwe winterbanden. Die liggen nu twee jaar ongebruikt in mijn garage. Zijn ze nog goed bruikbaar of drogen ze na een bepaalde tijd uit? -Hans Scheffers

Als het destijds nieuwe banden waren, denk ik niet dat ze na twee jaar al uitgedroogd zijn. Dat is inderdaad een risico: banden die niet regelmatig in beweging zijn, kunnen eerder uitdrogen. Het is altijd verstandig winterbanden op de juiste manier op te slaan: op een koele en droge plek, buiten het bereik van zonlicht. Handig bij die opslag zijn bandenhoezen en een speciaal bandenrek of een zogenoemde velgboom.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Consumentenbond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemelsoftware-schandaal

    Consumen­ten­bond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemel­soft­wa­re-schan­daal

    In samenwerking met de Consumentenbond brengt de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) volgende maand de eerste dagvaarding uit in een aantal individuele proefprocedures tegen Volkswagen vanwege de sjoemeldiesel-affaire. De organisaties zien zich daarbij gesteund door de recente uitspraak van de hoogste Duitse rechter, die oordeelde dat kopers van sjoemeldiesels recht hebben op teruggave van een deel van het aankoopbedrag.