Zo ging de Fietstest van mei 2022 in zijn werk
Afgelopen maanden vond de ADR-fietstest van 2022 plaats. Hier tref je de resultaten aan in de categorieën lifestylefietsen, bakfietsen, vouwfietsen, toerfietsen en fatbikes, allemaal met elektrische aandrijving.
Liefst 153 panelleden maakten vanuit het Fietstest.nl Experience Center in Utrecht proefritten op 31 modellen (in genoemde categorieën) van 22 fietsmerken. Ze schreven in totaal 467 reviews. Dat deden ze aan de hand van een door Fietstest.nl opgestelde vragenlijst. Het gemiddelde eindcijfer was een 7,5. Je mag concluderen dat er tegenwoordig eigenlijk geen ‘slechte’ modellen meer zijn.
In de testperiode waren de veiligheidsregels vanwege de pandemie al versoepeld, maar voor zover ze er nog waren is er rekening mee gehouden.
Uitvoerder Fietstest.nl laat weten dat zij bij de testprocedures alle privacyregels volgt zoals vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De uitslagen op deze pagina’s zijn gewaarmerkt door een notaris. Bekijk hier of via Fietstest.nl de aktes van dit deel van de test, en die van de test van april.
Op deze pagina’s staan slechts sterk ingekorte, globale versies van de reviews, die dan ook niet echt recht doen aan de nuanceringen die testpersonen aanbrachten. De volledige reviews zijn in te zien op Fietstest.nl. Scores en reviews op deze pagina’s komen uitsluitend voort uit de input van het testpanel. Best Getest is de fiets met de hoogste score, Beste Koop kent volgens testers de beste prijs/kwaliteit-verhouding.
Adviesprijzen
Bij de fietsmodellen genoemde prijzen zijn adviesprijzen van de fabrikant; in de praktijk kunnen die afwijken. Bovendien hebben sommige fabrikanten sinds de testdagen hun adviesprijzen verhoogd. In april verscheen in deze krant al een bijlage met resultaten in andere categorieën, alle elektrisch: stadfietsen, woon-werkfietsen en speed pedelecs.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Zo krijgen afgedankte Audi’s een tweede leven in India
Automerk Audi heeft een verrassende nieuwe bestemming gevonden voor gebruikte accu’s van zijn elektrische auto’s. Samen met de Indiase start-up Nunam hangt het bedrijf in India oude accu’s in riksja’s, waardoor die een veel schoner alternatief zijn voor bestaande voertuigen. -
Dit zit er in en achter de flitsauto’s van de politie
De meeste bekeuringen door mobiele radarcontroles worden gegenereerd door grijze Volkswagen Transporter-busjes, maar er zijn meer manieren om hardrijders te beboeten. AutoWeek onderzocht wat er achter - en in - de flitsauto’s van de politie zit. -
Met VIDEO / TEST
Rijden op de zon: zo gaat dat met de Nederlandse Lightyear 0
Een grote gezinsauto die je maandenlang kunt laten rijden op alleen zonne-energie. Dat is wat Lightyear belooft. Een eerste rijdende kennismaking leert: de technologie van de nieuwe Nederlandse automaker is erg veelbelovend, maar er moet nog veel gebeuren voordat iedereen op zonnestroom kan rijden.
-
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas. -
Recordbedrag voor miniatuurvrachtwagen
In Duitsland heeft een vrachtwagen met oplegger een recordbedrag opgeleverd. Het gaat om een model van de firma Wiking in een schaal van 1:90. Bieders dreven de prijs ruim boven de geschatte waarde van 3000 euro. -
PREMIUM1
Minister Harbers over rekeningrijden: ‘Bij boodschappen betaal je ook voor wat je gebruikt’
Automobilisten moeten vanaf 2030 voor elke gereden kilometer gaan betalen. Waarom? Hoe werkt dat? En wat moet het opleveren? We vragen het aan Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij.