Wens

Mijn dochter spaart al een jaar voor een Nintendo Wii. Een paar weken geleden kocht ik voor 7 euro een nepexemplaar, op batterijen, voor haar rapport. Kon ze toch een spelletje spelen op de televisie.

Stiekem wilde ik haar droomwens graag in vervulling laten gaan. „Een Wii”, juicht mijn dochter terwijl ze het papier er woest van af scheurt. Die middag besluit ik het ding eerst zelf maar eens te testen. De beeldkwaliteit, de weigerende afstandsbediening, de niet werkende games, het is meteen duidelijk, dit apparaatje kan linea recta retour.

De teleurstelling druipt van haar gezicht als ik het slechte nieuws vertel. Mijn dochter pakt het goed op, ze gaat gewoon door met sparen. Op dat moment weet ik dat er maar één manier is om dit goed te maken. Voordat ik het weet ben ik ingelogd op Marktplaats.

De advertentie is nog maar net geplaatst: een Wii, compleet met allerlei accessoires, inclusief achttien losse spellen. Een koopje, lijkt mij, maar wat weet ik van spelcomputers. Ik besluit de gok te wagen, als ie het niet doet, of oud en vies is, hoef ik ’m niet te nemen. Al snel heb ik een deal.

Ik tref een Marokkaanse moeder die mij inwijdt in de beginselen van Mario, Barbie en Donkey Kong. Blij met mijn aankoop zet ik de doos op de achterbank van de auto en wens haar een fijn Suikerfeest. Thuis poets ik elk onderdeel minutieus met allesreiniger en sluit alles aan.

Even later zit ik zo blij als een kind met een stuurtje in mijn hand op de bank. Heen en weer deinend, met het puntje van mijn tong tussen mijn tanden. Wanneer mijn dochter thuiskomt kan ze haar ogen niet geloven. Ik heb haar droomwens laten uitkomen, ik ben de beste moeder ooit.

Sindsdien verheugen we ons op onze dagelijkse grand prix met het olijke mannetje Mario. Alsof ik onder een steen vandaan ben gekropen. Verwonderd over zoveel technisch vernuft, dans, tennis en bowl ik door de woonkamer. Dolgelukkig ben ik met het cadeau voor mijn dochter.

Het mooiste is dat onverwacht ook een langgekoesterde wens van mij is uitgekomen. Dankzij de Wii kan ik Netflix kijken op mijn televisie en eindelijk, net als de rest van de wereld, series als Breaking bad en House of cards kijken. Voortaan kan ik meepraten over Making a murderer.

Mijn dochter heeft al een nieuw spaardoel bedacht: een paard. Er moet altijd wat te wensen overblijven

Columns