Koen Vossen heeft een Osteopathiepraktijk in Groesbeek en hij woont in Kranenburg. Hij kan nergens aankloppen voor coronasteun.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Vossen heeft een Osteopathiepraktijk in Groesbeek en hij woont in Kranenburg. Hij kan nergens aankloppen voor coronasteun. © Theo Peeters

1200 grensondernemers krijgen nergens coronasteun, PvdA wil einde aan ‘kafkaëske toestanden’

KRANENBURG - Ondernemers die in Duitsland wonen, maar in Nederland hun bedrijf hebben, vallen nog steeds tussen wal en schip als het gaat om coronasteunmaatregelen. Zij kunnen niet in Nederland, noch in Duitsland aankloppen voor financiële hulp. Het zou om 1200 ondernemers gaan.

5 reacties

 • Frans S.

  1 maand geleden
  Deze meneer betaalt nog steeds alle sociale verzekeringspremies en inkomensbelasting in Nederland, omdat zijn praktijk in Nederland ligt. Zoals zijn zorgverzekering zou er ook een Coronaregeling voor hem moeten gelden.
 • Peter Leenders

  1 maand geleden
  Mensen waar het over gaat hebben bij emigratie veelal een woning achtergelaten welke beschikbaar gekomen is voor andere kopers af huurders. Als je vervolgens in Duitsland of België woont maar in Nederland blijft werken en dus belasting en alle sociale verzekeringspremies betaald heb je ook recht op ondersteuning uit Nederland.
 • Daniel Wenting

  1 maand geleden
  Hij probeert wat op te bouwen, wat al moeilijk genoeg is in deze tijd van woningnood. Hij heeft net zo goed recht op hulp als ieder ander in een vergelijkbare situatie. Of die steun nu uit Nederland of uit Duitsland komt.
 • A Gerritsen

  1 maand geleden
  Tja..in Duitsland gaan wonen, omdat dit ws financieel voordeel heeft. Ze willen zowel het een als het ander. Wanneer er onverwacht trammelant komt weten ze niet hoe gauw ze weer terug kunnen komen naar Nederland. En nu maar zeuren...Verkeerd gegokt...
 • Krebbers

  1 maand geleden
  Tja ... heel vervelend voor deze meneer, maar emigreren is meer dan alleen een goedkoop huis in Kranenburg.
 1. Clubliefde is mooi, maar schoonmaken historisch transformatorhuisje in Ooij kost 4 mille: ‘Onze begroting is al niet florissant’
  PREMIUM
  3

  Clubliefde is mooi, maar schoonma­ken historisch transforma­tor­huis­je in Ooij kost 4 mille: ‘Onze begroting is al niet florissant’

  OOIJ - Clubliefde voor NEC heeft de stichting Van Steen en Natuur flink op kosten gejaagd en boos gemaakt. Het laten verwijderen van de naam van de club en de clubkleuren die op het oude transformatorhuisje aan de Hezelstraat in Ooij zijn gespoten, gaat haar ruim 4.000 euro kosten. Dat is net zo veel als de prijs van pakweg dertig seizoenkaarten van de Nijmeegse club.
 1. Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons
  Play

  Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons

 2. Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstratie
  Play

  Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstra­tie

Nijmegen e.o.