Volledig scherm
Er zijn 200 bezwaren ingediend tegen het plan voor een windmolenpark langs de A73 bij Heumen. © Hemera Technologies

200 bezwaren ingediend tegen windmolenplan Heumen: de gemeente heeft nu extra tijd nodig

HEUMEN - Er zijn 200 zienswijzen (bezwaren) ingediend tegen de Ruimtelijke visie Duurzame Energie, die de aanleg van Windpark A73-Heumen mogelijk moet maken. Dat zijn er zoveel dat de gemeente Heumen extra tijd nodig heeft.

Het plan zou in de vergadering van de gemeenteraad van september aan de orde komen. Dat gaat niet lukken. Wanneer het plan dan wel behandeld wordt is nog niet bekend. ‘Na de zomer wordt iedereen geïnformeerd over het vervolgproces en de bevindingen via een raadsthemabijeenkomst", zo laat de gemeente in een persverklaring weten.

Weezenhof

Het merendeel van de zienswijzen is ingediend door mensen die in de buurt van het beoogde windpark wonen. Ook vanuit de aangrenzende Nijmeegse wijk Weezenhof zijn er bezwaren ingediend, maar dat aantal zou relatief beperkt zijn.  Bewoners daar vinden dat ook zij van meet af aan betrokken hadden moeten worden bij het plan om daar windmolens, die mogelijk 241 meter hoog worden, te gaan bouwen.

‘Na het sluiten van de termijn om zienswijzen in te dienen op 4 juni, is direct gestart met de verwerking en beantwoording van de zienswijzen. De inhoud van de zienswijzen vraagt op onderdelen om een inhoudelijke verdieping om tot een zorgvuldige beantwoording van alle zienswijzen te komen. Daarnaast vindt er een verdieping plaats van de rol van de gemeente. De inhoudelijke verdieping vraagt extra tijd. Dit betekent dat de ontwerpvisie later dan september 2019 aan de gemeenteraad ter besluitvorming zal worden voorgelegd', aldus de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.