Volledig scherm
De schermen langs het fietspad in de spoorkuil moeten uitgebreid worden, vindt WMG. © Ronald Peters

Aantal reptielenschermen in de spoorkuil moet worden uitgebreid, zegt de Werkgroep Milieu Beheer

GROESBEEK - De Werkgroep Milieu Beheer (WMG) uit Groesbeek wil dat het aantal reptielenschermen langs het fietspad in de Spoorkuil uitgebreid wordt. WMG beroept zich daarbij op een afspraak die in 2016 met de gemeente gemaakt werd: als hier in één seizoen meer dan vijftien zandhagedissen doodgereden zouden worden dan zou de gemeente extra maatregelen nemen.

In 2017 sneefden er 41 zandhagedissen op het fietspad, dus WMG vroeg om extra schermen. De gemeente ziet dat niet zitten, omdat de populatie zandhagedissen met 450 exemplaren wel tegen een stootje kan. WMG doet nu een beroep op de gemeenteraad ‘omdat burgemeester en wethouders de stand van zaken niet juist weergeven’, aldus voorzitter Jo de Valk in een brief. 

Impasse

Om uit de impasse te komen - WMG en ambtenaren ruziën onder meer over afspraken over het onderhoud -  stelt WMG nu voor om de schermen deels wel (van Biesseltsebaan tot bruggetje) en deels niet (tussen schietbaan en bruggetje) te plaatsen. ,,Wij verwachten dat hiermee het aantal doodgereden reptielen sterk zal verminderen’’, aldus De Valk.

Nijmegen e.o.