Sportpark De Heikant in Groesbeek.
Volledig scherm
Sportpark De Heikant in Groesbeek. © Theo Peeters

Achilles’29 mag per 1 oktober complex niet meer op van familie Derks

UPDATEGROESBEEK - Voetbalvereniging Achilles’29 uit Groesbeek zal per 1 oktober de toegang tot het sportcomplex De Heikant aan de Cranenburgsestraat ontzegd worden.

Dat heeft de familie Derks, eigenaar van het complex, laten weten. Burgemeester Slinkman heeft de gemeenteraad donderdagavond tijdens een besloten bijeenkomst hiervan op de hoogte gebracht.

De familie Derks spreekt in een verklaring op internet van een ‘lang en moeilijk proces’. ‘Wij hebben ons altijd met hart en ziel met Achilles’29 verbonden gevoeld, lief en leed met velen gedeeld en ons in allerlei functies voor de club ingezet.’ Toch voelde de familie dat er binnen de club steeds meer weerstand was, schrijft ze.

De familie spreekt van een langlopend conflict en heeft naar eigen zeggen lang geprobeerd om het op een goede manier op te lossen. ‘Uiteindelijk hebben we moeten vaststellen dat de vereniging bewust heeft ingezet op een radicale breuk’, staat in de verklaring. ‘Het was voor ons heel erg pijnlijk te ervaren dat de club waar wij zoveel mee hebben gedeeld, zo graag van ons af wilde.’

‘Vanmiddag barst de bom’

Achilles’29 degradeerde enkele keren op rij: beheersstichtingen gingen failliet en in mei van dit jaar werd Frans Derks door het nieuwe bestuur van de club als technisch directeur op een zijspoor gezet.

Dat gebeurde onder meer na klachten van twee jonge Amerikaanse voetballers, die zeggen dat ze in het horecabedrijf De Linde – toen nog eigendom van de familie Derks – drie weken achter de bar hadden moeten slapen toen ze bij Achilles voetbalden. Frans Derks liet toen weten het daar absoluut niet mee eens te zijn en stelde dat het bestuur geen grondig onderzoek had gedaan.

Omdat er commotie verwacht wordt in het voetbalgekke dorp is de politie gevraagd een oogje in het zeil te houden. ,,Want duidelijk is dat vandaag de bom barst in Groesbeek”, zo was gisteravond al te horen. Vanmiddag gaan in Groesbeek de wijnfeesten van start. Die duren het hele weekend.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.