Achilles’29 strijkt de vlag op De Heikant: ‘Het is een trieste zaak, maar het is zo’

VideoHet was vandaag weer eens een day after een ingrijpend nieuw hoofdstuk in het boek Achilles’29. Of beter gezegd: de soap-Achilles. Sportcomplex De Heikant bleef dicht, de teams moeten op zoek naar een plek om te spelen, en de vrijwilligers hebben er goed de pest in.

Met pijn in het hart laat de Achilles-vrijwilliger de vlag van de voetbalclub zakken. De tweekleur moet van de mast, die op het terrein van het sportcomplex staat. Achilles’29 en De Heikant, ze zijn niet langer aan elkaar verbonden.

Daarmee komt een einde aan een huwelijk van 90 jaar dat in zijn laatste fase toch al erg ongelukkig was. Achilles had altijd nauwe banden met de familie Derks in Groesbeek, eigenaar van het terrein van De Heikant. De familie maakte geruime tijd deel uit van het bestuur van de club. Zei je Achilles, dan zei je de familie Derks.

Quote

De wasmachi­nes, de kleren, het scherm van de beamer, alles hebben ze weggehaald. Zelfs de foto's van onze elftallen, wat heb je daar nou aan?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.