Achilles heeft de trainingen op de Heikant hervat.
Volledig scherm
PREMIUM
Achilles heeft de trainingen op de Heikant hervat. © Joop Verstraaten

Achilles’29 traint weer op De Heikant, burgemeester grijpt niet in

GROESBEEK - Voetbalclub Achilles’29 traint sinds maandagmiddag weer op ‘haar’ sportcomplex De Heikant. Burgemeester Mark Slinkman van Berg  en Dal is niet ingegaan op een verzoek van de familie Derks om handhavend op te treden: om de politie te vragen om te voorkomen dat de club op het sportcomplex komt.

Volgens Slinkman kan dat pas als er een gerechtelijk vonnis tot ontruiming ligt. ,,We hebben juridisch advies ingewonnen. Volgens dat advies kan de curator wel het huurcontract ontbinden, maar wil je de club vervolgens van het sportcomplex weren, dan moet er een gerechtelijk vonnis liggen. Zonder zo’n vonnis kan de politie niks doen. Een van de twee zal dus naar de rechter moeten:  dat lijkt me op het pad van de familie Derks te liggen.”

De burgemeester heeft maandag met zowel de club als met de familie Derks gesproken en heeft vervolgens zijn bemiddelingspoging gestaakt. ,,Achilles wil er blijven spelen: de familie Derks wil de club weg hebben. Dat is een patstelling. Het heeft geen zin daarin te willen bemiddelen. Ik heb beide partijen wel op het hart gedrukt om de rust en de kalmte te bewaren totdat dat vonnis van de rechter er is.”

Quote

Een van de twee zal dus naar de rechter moeten: dat lijkt me op het pad van de familie Derks te liggen

Mark Slinkman, burgemeester
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.