Volledig scherm
PREMIUM
Achilles. © Theo Peeters

Achilles op de rand van de afgrond: 'Misschien is de club al lang failliet'

GROESBEEK - Het profavontuur van Achilles’29 dreigt uit te lopen op een totale ontmanteling van de Groesbeekse voetbalclub. De vereniging stevent af op een faillissement.

Voetbalclub Achilles’29 uit Groesbeek heeft geen cent in kas, kan de accommodatiekosten niet betalen, heeft een onbekend bedrag aan schulden en voldoet niet aan de licentievoorwaarden van voetbalbond KNVB. 

Bovendien eisen buitenlandse clubs van oud-spelers, onder wie Nieuw-Zeelander Jesse Edge, opleidingsvergoedingen voor een bedrag van 75.000 euro. 

Komende week verwacht Achilles uitspraak in die zaak. ,,Als die 75.000 euro wordt toegewezen, is het einde oefening’’, stelde Evert Vos donderdag in de rechtbank in Nijmegen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners Hobbemaweg in Groesbeek: ‘laatste oudjaar was een hel’

    Bewoners Hobbemaweg in Groesbeek: ‘laatste oudjaar was een hel’

    GROESBEEK - De Hobbemaweg in Groesbeek wil graag als proef dienen voor een vuurwerkvrije zone. De afgelopen jaarwisseling wordt door bewoners getypeerd als een 'hel': ‘de buurt is in een bizarre nacht terecht gekomen. De autoriteiten waren niet in staat om in te grijpen. Het gevolg was een compleet verziekt oud op nieuw en schade die niet te verhalen is op de veroorzakers. Sommigen hebben tot 3500 euro schade geleden.’

Nijmegen e.o.