Volledig scherm
PREMIUM
Achilles. © Theo Peeters

Achilles op de rand van de afgrond: 'Misschien is de club al lang failliet'

GROESBEEK - Het profavontuur van Achilles’29 dreigt uit te lopen op een totale ontmanteling van de Groesbeekse voetbalclub. De vereniging stevent af op een faillissement.

Voetbalclub Achilles’29 uit Groesbeek heeft geen cent in kas, kan de accommodatiekosten niet betalen, heeft een onbekend bedrag aan schulden en voldoet niet aan de licentievoorwaarden van voetbalbond KNVB. 

Bovendien eisen buitenlandse clubs van oud-spelers, onder wie Nieuw-Zeelander Jesse Edge, opleidingsvergoedingen voor een bedrag van 75.000 euro. 

Komende week verwacht Achilles uitspraak in die zaak. ,,Als die 75.000 euro wordt toegewezen, is het einde oefening’’, stelde Evert Vos donderdag in de rechtbank in Nijmegen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Millings carnaval scoort in het Amerikaanse St. Louis dankzij een Friese ijshockeyfan. Hoe kan dat?
    VIDEO

    Millings carnaval scoort in het Amerikaan­se St. Louis dankzij een Friese ijshockey­fan. Hoe kan dat?

    MILLINGEN/ST.LOUIS - Het carnaval in Millingen is momenteel hot in het Amerikaanse St. Louis, bakermat van de befaamde St. Louis-blues (bluesmuziek, denk aan Chuck Berry) én thuisbasis van de daarnaar vernoemde ijshockeyclub St. Louis Blues. Met dank aan de Friese sportjournalist Gerard Bos (38), die in het shirt van deze ijshockeyclub carnaval vierde in Millingen. Het filmpje daarvan is in Amerika inmiddels meer dan 11.000 keer bekeken.

Nijmegen e.o.