De voormalige legerdump Reomie kwam recent vrij: er wordt nu gewerkt aan plannen voor woningbouw op deze plek.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige legerdump Reomie kwam recent vrij: er wordt nu gewerkt aan plannen voor woningbouw op deze plek. © Gerard Verschooten

‘Achterkamertjesgedrag’: Berg en Dal op voet van oorlog met stichting Monument en Landschap

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal leeft momenteel op voet van oorlog met de Stichting tot Behoud van Monument en Landschap (M&L). Termen als ‘achterkamertjesgedrag’ en ‘geheimhouding van belangrijke details’ vliegen over de tafel. Burgemeester Mark Slinkman eist nu min of meer excuses van de stichting en dreigt anders de contacten ermee te verbreken.

15 reacties

 • Francis de Vries

  3 weken geleden
  Geen jongeren op de strandjes bij de stad.. Groesbeek Ooit een parel Dan maar windmolens De rijken steken dikke vinger op en lobbyen zich in de rondte op de tennisbaan. De golfbaan In restayrants en hun eigen buurt Maar de gemeente Wil wel.... Vreselijk
 • Peter Schuurstra

  2 maanden geleden
  Ook hier weer een burgemeester die op hoge poten excuses eist. Blijkt wel weer dat Slinkman niet tegen kritiek kan. Het haantje in hem eist dan onmiddellijk een verontschuldiging van de ander. Hem treft immers geen blaam. Dit patroon blijft zich herhalen en de gemeenteraad is niet bij machte om - als hoogste orgaan- hier iets van te zeggen.
 • Hans Büchi

  2 maanden geleden
  Teleurstellend dat dit begint uit de draaien op een discussie over hoe er politiek wordt bedreven ipv een goede dialoog hoe we zorgvuldig omgaan met het rivierlandschap. Ik kan daar geen politieke opvattingen over ontdekken. Vreemd is dat de omgevingsvisie nog moet worden opgesteld. Daarin bepaalt een gemeente volgens de wet de kaders voor de ruimtelijke ontwikkelingen op haar grondgebied. Dat het gemeentebestuur eerst dit plan wil vaststellen en dan de omgevingsvisie is geen zorgvuldig proces.
 • Bettina Jacobsen

  2 maanden geleden
  Niemand staat te wachten op hoogbouw in de Ooij naast Oortjeshekken! Er zijn voldoende alternatieven Laat de gemeente die onderzoeken In samenwerking met monument en landschap en anderen met expertise Een projectontwikkelaar volledig vrije hand te geven is gevaarlijk voor het landschap en de democratie Het is bijzonder dat een burgemeester zich bij terechte kritiek zo gekrenkt opstelt Of voelt hij dat er iets goed mis is met het gemaakte beleid?
 • Johan Jansen

  2 maanden geleden
  @ Mark Pier minder arbeidsmigranten nodig? nou die hebben die lieden wel degelijk nodig omdat zij voor een appel en een ei willen werken en als je ze niet meer nodig hebt schop je ze gewoon weer op straat.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Nijmegen e.o.