Activisten stelen houten grafbeeld uit Afrika Museum, personeel grijpt niet in maar wacht op politie

update | VIDEOBERG EN DAL - Activisten hebben donderdag een Congolees grafbeeld gestolen uit het Afrika Museum in Berg en Dal. De dieven filmden hoe ze het beeldje van uit een vitrine pakten en naar buiten liepen. Daar zijn drie mannen en twee vrouwen aangehouden door agenten.

70 reacties

 • Ook

  2 jaar geleden
  Gelukkig maar zijn ze dat niet want dan hadden wij ze ook nog eens kunnen onderhouden.Nee, deze kunstrovers komen uit Frankrijk en hadden daar kennelijk geen bezigheden die het hen verhinderden om hier even deze "nobele" daad te komen verrichten.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Hier hoeft geen aandacht voor te zijn.Alweer een stelletje niksnutten die hun tot dan toe vast waardeloos leven ineens glans gaan geven door zich te gaan werpen op het terughalen van oude Afrikaanse schatten. Natuurlijk moeten we dan niet vragen  of ze dat om niet doen of dat ze er nog aan willen verdienen, het gaat om het gebaar!Ik heb nieuws voor ze: wat mij betreft mogen ze dat hele museum meenemen.Ik ben wel klaar mee met dit soort van nep activisme.
 • Gerrie

  2 jaar geleden
  Daarover hebben ze nagedacht. Hoe kunnen we kunst jatten en dat uiteindelijk, nog zonder in de bak te zitten, mee naar huis nemen? Dat was de vraag. Het antwoord is simpel: Ga naar Nederland, Pak iets wat je graag wilt hebben en steek een zielig verhaal af over het onrecht wat je volk allemaal wel niet is aangedaan. Vervolgens springen de linkse Locals als op commando op, geven je volmondig gelijk in je stelling en spreken er schande van dat dit ooit gebeurt is. Daarna rustig even afwachten, komt goed.
 • Ron

  2 jaar geleden
  sinds wanneer worden dieven activisten genoemd ?
 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  Nederland had Suriname, Indonesië en de Antillen.Congo was een Belgische kolonie van 1908 tot 1960 - de voertaal was niet Nederlands maar Frans. Nederland had geen connecties met Congo - toch heeft het Afrika Museum een hoop spullen uit Congo weten in te pikken, dit is onfatsoenlijk en niet netjes.