Volledig scherm
© Willem Melssen

Afrika? Nee de Millingerwaard!

MILLINGEN/KEKERDOM - Het lijkt of de Nijmeegse fotograaf Willem Melssen een beeld heeft gemaakt tijdens een safari ergens in Afrika maar niets is minder waard. Hier gaat de zon onder in de Millingerwaard, het natuurgebied bij Millingen en Kekerdom. 

De staande palen, ook wel 'Woodhenge' genoemd, bestaan uit bomen van circa 8.500 jaar oud, die bij eerdere baggerwerkzaamheden zijn opgegraven. Het zijn de oudste bomen van Nederland, een overblijfsel van de hardhoutooibossen die in Nederland te vinden waren. De staken vormen al vele jaren lang het symbool  van het herstel van de natuur in de Millingerwaard.

Willem en Heyta Melssen toog naar het natuurgebied omdat de twee natuurfotografen wisten dat er een 'veelbelovende' zonsondergang aanstaande was. ,,We hebben nog enkele meters door het water moeten waden om er te komen'', vertelt hij. ,,Op een bepaalde plek stond het water 10 centimeter hoog en we hadden kistjes aan, geen laarzen. Het is een mooie gebied, er staat ook nog een oude steenfabriek, en deze foto was wel een paar natte sokken waard.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.