Het Afrikamuseum in Berg en Dal.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Afrikamuseum in Berg en Dal. © Theo Peeters

Afrikaanse activisten veroordeeld voor stelen beeld uit Afrikamuseum: ‘We wilden geesten van onze onthoofde voorouders vrijlaten’

BERG EN DAL - Vijf Afrikaanse actievoerders van 32 tot 45 jaar die strijden voor het bevrijden van Afrika van koloniale overheersing en de teruggave van geroofde kunst, zijn dinsdag veroordeeld tot 250 euro boete wegens de diefstal van een Afrikaans grafbeeld uit het Afrika Museum in Berg en Dal.

8 reacties

 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Ben het helemaal met de reactie van ,,Ook ,, eens...! dit figuur verdiend geen podium...! maar hadden ze jaren geleden al zijn mond moeten snoeren en het land uit moeten zetten..! aangezien hij hier niets anders doet dan onrust en haat zaaien , de maatschappij ontwrichten ..! en hier d.m.v subsidies en uitkering nog voor betaald word ook...! boycotten die man met zijn steuntrekkers aanhang...!
 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  Kan de redactie eens ophouden met aandacht te besteden aan deze Akwasi wiens gezicht ook weer in dit artikel voorkomt? Ik herinner u er nog maar even aan dat hij collega's van u het werk onmogelijk maakte tijdens een interview met de EO. Dat was mijns inziens een vorm van geweld en die behoort niet te worden beloond of te worden gedoogd, ongeacht welke huidskleur Akwasi heeft!
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Geef deze lui liever een aantal jaren verplicht geschiedenisles.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Zelfs de geesten van hun voorouders liggen in een deuk van het lachen om dit soort strafmaatregel...! zet die ,,gasten,, (?) het land uit...! en zorg ervoor dat ze er nooit meer inkomen..! en dat moet gewoon wettelijk worden ingevoerd voor alle niet Nederlanders die hier criminele activiteiten begaan...!
 • Ans De poes

  2 jaar geleden
  wat een straf weet zeker dat ze het nooit meer doen .Nederland met de zwaarste straffen in de wereld