Volledig scherm
Henk Janssen (midden) nam afscheid als pastoor van Beek en 't Laag. © Erik Hell

Afscheid van pastoor én opa Henk Janssen

BEEK - Henk Janssen heeft zaterdag afscheid genomen als pastoor in de H. Bartholomaeuskerk in Beek. Hij vervulde zes jaar deze functie. Deze kerk, die binnenkort verkocht zal worden,  behoort tot de parochie Maria ten Hemelopneming. Rudo Franken is hem in deze parochie al als pastoor opgevolgd.

Janssen blijft pastoor van de Groesbeekse parochie Cosmas en Damianus en voorzitter van het parochiebestuur in Groesbeek. Bovendien is hij deken van Nijmegen.

Henk Janssen groeide op in Beek en is er altijd blijven wonen. Hij had er zelfs een politieke carrière; was enkele jaren wethouder in de voormalige gemeente Ubbergen. Janssen heeft laat in zijn leven gekozen voor het priesterschap. Hij is weduwnaar met vier vol-wassen kinderen en inmiddels opa van twee kleinkinderen. 

In juli 2012 werd Janssen pastoor in Beek: in januari 2014 werd hij geïnstalleerd als pastoor van de nieuwe parochie Maria ten Hemelopneming, bestaande uit Beek, Ubbergen, Ooij,Persingen, Erlecom, Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn.

 In maart 2014 werd hij ook pastoor van de parochie Cosmas en Damianus, bestaande uit Groesbeek, De Horst en Breedeweg. Daarnaast is hij sinds 1 september 2013 deken van het dekenaat Nijmegen. 

De afscheidsmis werd mede opgedragen door Rudo Franken en diaken Henk Nieuwenhuis. Op 4 januari 2020 zal Henk Janssen nog afscheid nemen in de H. Hubertuskerk te Ooij, aanvang 19.00 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.