Het afscheidshuis wordt opgeknapt.
Volledig scherm
Het afscheidshuis wordt opgeknapt. © Eigen foto

Afscheidshuis Millingen na grote opknapbeurt snel weer in gebruik

MILLINGEN - Het leegstaande afscheidshuis op de begraafplaats Vossengraaf in Millingen aan de Rijn krijgt een flinke opknapbeurt en gaat eind mei, en als het kan eerder, open. ,,Het gebouw heeft zes, zeven jaar leeggestaan", zegt John Meijer van Meijer en ten Hove Uitvaartverzorgers

,,Er is behoefte aan", zegt hij. Nu, met de coronacrisis, maar ook daarna. Want volgens Meijer zijn er in Millingen en omgeving nauwelijks voorzieningen om iemand op te baren. ,,Deze maand beginnen we met de verbouwing.” Er komt een koelruimte met ruimte voor vier overledenen en een aparte opbaarkamer waar mensen op afspraak afscheid kunnen nemen ‘in huiselijke sfeer’.

Hele gebouw moderniseren

De verbouwing is nog een hele klus. ,,De muren blijven staan", zegt Meijer. En het dak blijft liggen, daar komen zonnepanelen op om het gebouwtje energieneutraal te maken. In het huis wordt een koelinstallatie aangebracht, er komen nieuwe ramen en de grindtegels die er nu liggen worden vervangen door een nieuwe vloer. ,,Het gebouw wordt helemaal gemoderniseerd.”

 John Meijer en Ed ten Hove zijn inwoners van Millingen. Ze hebben al zes jaar een afscheidshuis in Lent. Hun onderneming bestaat ruim tien jaar. Het duo heeft klanten in Nijmegen en ruime omgeving. 

Nijmegen e.o.