Het bermmonumentje voor Lieke Steeg op de plaats van het ongeval.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bermmonumentje voor Lieke Steeg op de plaats van het ongeval. © Paul Rapp

Al een jaar lang die ene vraag: hoe stierf Lieke (11) uit Millingen aan de Rijn? ‘We weten niets’

Op 3 september 2019 overleed scholiere Lieke Steeg (11) uit Millingen aan de Rijn na een verkeersongeval. Een jaar later weten haar ouders nog altijd niet wat er die dag precies gebeurd is. Verkeersonderzoek laat vaker lang op zich wachten. Té lang, vinden deskundigen.

9 reacties

 • Pipo

  1 jaar geleden
  De laatste maanden vinden ze bij dit soort van de weg rakingen meestal een gascilinder en of ballonnen in de auto. Lijkt me in dit geval totaal anders. Ik kan alleen bedenken dat het een technisch mankement is geweest of dat de bestuurder een mankement heeft gehad.
 • Ook

  1 jaar geleden
  Maar dan nog blijft bij mij de vraag over of je zo iemand dan niet toch bijvoorbeeld de bijkomende straf van ontzegging van de rijbevoegdheid moet opleggen voor een aantal jaren alleen maar om zo respect uit te drukken voor het gevolg van wat er is gebeurd en waardoor bijvoorbeeld iemand is gestorven.
 • Labje

  1 jaar geleden
  Als mensen eerlijk zijn en niets verzwijgen hoef je niet te veroordelen...
 • ans

  1 jaar geleden
  Wanneer er een medische oorzaak is die niet bekend was bij de veroorzaker dan kun je hem/haar er ook niet voor straffen. Ik maak tijdens mijn werk mee regelmatig mee dat mensen iets hebben dat niet eerder is vastgesteld. Bijv tijdelijke hartstilstanden van enkele seconden. Je kunt bij zoiets zonder het te weten dus een ongeluk veroorzaken.je komt er pas achter wanneer je klachten krijgt, je omgeving iets opvalt of er dus iets gebeurd. Gelukkig meestal niet ernstig. De betreffende persoon is niks te verwijten en schrikt zich vaak n hoedje bij de boodschap. Dus niet te snel veroordelen aub
 • Kerstens

  1 jaar geleden
  mankement aan de auto? Wat is de lezing van de bestuurder?

Nijmegen e.o.