Volledig scherm
Ruim 50 jaar draaien Wiel en Toos Verriet de bingo in Groesbeek. Daarvoor kregen ze een presentje. © Joop Verstraaten

Al ruim 50 jaar draaien Wiel en Toos Verriet de bingo in Groesbeek

GROESBEEK - Voor Wiel en Toos begon het allemaal in zaal de Linde. 50 jaar geleden draaiden ze er voor vijf verenigingen de bingo. Inmiddels gaat de opbrengst van de bingo naar zes verenigingen. Het zijn diezelfde zes verenigingen die het bingo-echtpaar donderdagavond huldigden.

Zij droegen een gedicht in het dialect voor en overhandigden Wiel een cadeaubon en een oorkonde. Toos werd in de bloemen gezet. Omroep Berg en Dal, Sportclub Sionsheuvel, Volleybalvereniging Ikaros, Fanfare Wilhelmina, De Treffers en Zwemvereniging Groesbeek zijn Wiel en Toos dankbaar dat ze al 50 jaar lang de kas van de verenigingen spekken.

Wiel en Toos waren verrast.

Gestart in de Linde moest de bingoclub in de afgelopen decennia verhuizen naar de Amstelbron en later de Mallemolen. Al die tijd controleerde Wiel de bingokaarten bij de gelukkige prijswinnaars en zorgde op de bingoavonden voor de financiën. Hij loopt heel wat rond tijdens zo’n avond.

Zijn echtgenote Toos verricht hand- en spandiensten en tegen het einde van het jaar gaat Toos langs de bedrijven voor prijzen voor extra rondes bij de kerst- en nieuwjaarssuperbingo. 

Nijmegen e.o.