Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van basisschool Breedeweg in de raadszaal. © Theo Peeters

Als het aan de jeugd ligt komen er windmolens

GROESBEEK - Windmolens moeten er gewoon komen. Want een windmolenpark levert schone energie op. Met slechts één stem tegen en 20 stemmen voor werd een voorstel daartoe gisteren aangenomen door groep 8 van basisschool Breedeweg.

De leerlingen namen dat besluit in de raadszaal van het gemeentehuis in Groesbeek. Daar werden ze door Thomas Breunis ingewijd in de geheimen van het politieke spel. Thomas is geschiedenisleraar in Utrecht (drie dagen per week) en trekt momenteel voor Pro Demos twee dagen per week door het land met het spel Democracity: leerlingen van de basisschool mogen zeggen wat er in hun gemeente moet gebeuren.

Want het wordt steeds moeilijker om mensen te vinden, die gemeenteraadslid willen worden. Daarom wil Pro Demos, Huis voor de democratie, jongeren al vroeg interesseren voor de politiek. In Berg en Dal hebben de afgelopen maanden zes basisscholen hieraan meegedaan: gisterochtend was het de beurt aan basisschool Breedeweg en gistermiddag kwamen de leerlingen van Op de Horst naar het gemeentehuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.