Met man en macht probeerden polderbewoners in februari 1995 weerstand te bieden aan het wassende water. Zoals hier, aan de dijk bij buurtschap Tiengeboden, vlakbij Ooij.
Volledig scherm
PREMIUM
Met man en macht probeerden polderbewoners in februari 1995 weerstand te bieden aan het wassende water. Zoals hier, aan de dijk bij buurtschap Tiengeboden, vlakbij Ooij. © Flip Franssen

Als het water stijgt is litteken van ’95 nooit ver weg in Ooijpolder: evacueren, het zou toch niet?

OOIJ/MILLINGEN - Zandzakken. Evacués. Legerinzet. En water tot de rand van de dijk. De beelden uit Limburg brengen in de Ooijpolder herinneringen terug aan 1995. Toen moesten duizenden regiobewoners vluchten voor het hoge water. Moet de polder nu weer vrezen voor zo’n scenario?

1 reactie

  • Jeroen Engelen

    1 jaar geleden
    Dat weet ik nog wel was 11 jaar zoiets en we werden van school gestuurd omdat we moesten evacueren. Samen met familie en de buren bij hun en bij ons alles naar boven moeten sjouwen en toen in de file naar gendt toe, 1 dag naar aankomst ook maar afwachten of we daar konden blijven maar gelukkig wel. Gelukkig toen niks gebeurd. Maar als je de beelden van Limburg, Duitsland en België ziet man wat de natuur kan aanrichten waar je normaal zo van kan genieten.