Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Appartementen in oude politiebureau Groesbeek?

GROESBEEK - Als het aan Jan de Vaan uit Beek ligt, dan komen er appartementen in het oude politiebureau aan de Molenweg in Groesbeek. De Vaan Beheer BV kocht het politiebureau vorige week op een online veiling voor 820.600 euro.

,,Dat wil nog niet zeggen dat ik eigenaar ben", aldus De Vaan. ,,Het pand moet me eerst gegund worden. Dat kan pas na een onderzoek of ik geen foute dingen gedaan heb (wet BIBOB, red.) Dat duurt twee maanden, zo heb ik begrepen.''

Quote

Het pand moet me eerst nog gegund worden.

Jan de Vaan, De Vaan Beheer BV

Mocht het pand gegund worden, dan wil De Vaan met de gemeente om tafel. ,,Er ligt nu de bestemming maatschappelijke doeleinden op. Maar er is behoefte aan kleinere appartementen. Ik wil weten hoe de gemeente dat ziet en of die het bestemmingplan wil aanpassen.''

1934

Het oude politiebureau van Groesbeek dateert van 1934. Het heeft een  vloeroppervlakte van 701 vierkante meter: 305 vierkante meter op de begane grond, 242 vierkante meter op de eerste verdieping en 153 vierkante meter op de tweede verdieping. 

Het politiebureau in Groesbeek is als zodanig tot 2016 in gebruik geweest. Toen verkaste de politie naar een 'steunpunt' in het gemeentehuis. De politie stootte de bureau's af om te bezuinigen. Volgens de politie zijn er voor de burger voldoende alternatieven om met de politie in contact te komen. Aangifte kan bijvoorbeeld via internet worden gedaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bestuurder Achilles beschuldigd van ongeoorloofde overboeking; beslag op sportpark
    PREMIUM

    Bestuurder Achilles beschul­digd van ongeoor­loof­de overboe­king; beslag op sportpark

    GROESBEEK - De curator die het faillissement van Achilles’29 afhandelt heeft beslag laten leggen op het sportpark van die Groesbeekse voetbalclub. Vanuit de Achilles’29 BV, de voormalige proftak, is vlak voor het faillissement door de toenmalige bestuurder Elrie Bakker-Derks nog geld overgeboekt naar de stichting die sportpark De Heikant beheert en waar de familie Derks in het bestuur zit. Om dat terug te krijgen, heeft de curator nu dus beslag laten leggen op het sportpark.

Nijmegen e.o.