Maritza Gerritsen is in het gelijk gesteld door het College voor de Rechten van de Mens. Een buschauffeur van Arriva had geweigerd de rolstoelplank van de bus uit te klappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maritza Gerritsen is in het gelijk gesteld door het College voor de Rechten van de Mens. Een buschauffeur van Arriva had geweigerd de rolstoelplank van de bus uit te klappen. © Bert Beelen

Arriva belooft beterschap na klacht van rolstoeler uit Malden: chauffeur moet assistentie bieden

MALDEN - Een chauffeur van Arriva had de rolstoelplank moeten uitklappen voor Maritza Gerritsen. Dat zegt het College voor de Rechten van de Mens, na de zaak die de rolstoel-afhankelijke vrouw uit Malden tegen het vervoersbedrijf voerde. Arriva belooft beterschap.

10 reacties

 • Politiekincorrect

  3 jaar geleden
  Gefeliciteerd, een terecht gelijk. En goed dat je het niet voor eigen erkenning doet maar om al deze vergelijkbare situaties voortaan te voorkomen bij iedereen! well done!
 • Politiekincorrect

  3 jaar geleden
  Stel dat de aarde vergaat? Stel dat er morgen geen bussen meer zijn...Wat een onzin. Ook dan kun je geholpen worden. Mensen die moeilijk ter been zijn helpen we tenslotte ook. En even een statistiek vraag; hoe vaak staat in NL een bus in brand? 
 • Koos

  3 jaar geleden
  Ben ik ook, help graag maar heb nog niet zo lang geleden een hele tijd, 15 minuten, staan te worstelen met een elektrische rolstoel van een spastische meneer die zichzelf in de bus had vast gereden. Daarbij was deze meneer niet in staat te communiceren met mij. Uiteindelijk deze rolstoel met "hangen en wurgen" de bus uit gekregen. Ik vind het sneu voor mijn medemens maar soms en ergens houdt het op...Gelukkig  kan ik veel passagiers wel van dienst zijn...
 • Caw Reinders

  3 jaar geleden
  Kijk, een chauffeur als jij daar moeten ze zuinig op zijn. Top, blijf je werk zo doen. Vele zullen je dankbaar zijn
 • NickNominus

  3 jaar geleden
  Wat ik mij afvraag is het volgende:Stel dat de bus in de brand vliegt of iets anders waardoor je acuut het voertuig moet verlaten, wat dan als je rolstoel gebonden bent?

Nijmegen e.o.