Volledig scherm
PREMIUM
Maritza Gerritsen is in het gelijk gesteld door het College voor de Rechten van de Mens. Een buschauffeur van Arriva had geweigerd de rolstoelplank van de bus uit te klappen. © Bert Beelen

Arriva belooft beterschap na klacht van rolstoeler uit Malden: chauffeur moet assistentie bieden

MALDEN - Een chauffeur van Arriva had de rolstoelplank moeten uitklappen voor Maritza Gerritsen. Dat zegt het College voor de Rechten van de Mens, na de zaak die de rolstoel-afhankelijke vrouw uit Malden tegen het vervoersbedrijf voerde. Arriva belooft beterschap.

Maritza Gerritsen (42) uit Malden spande een zaak aan tegen Arriva, omdat ze zich ongelijk behandeld voelde door een buschauffeur. Die zou hebben geweigerd de rolstoelplank bij de achteringang uit te klappen, toen de Maldense in mei vorig jaar met lijn 83 van het centraal station in Nijmegen naar huis wilde. 

Volgens de chauffeur had Gerritsen met een begeleider moeten reizen. Daarmee handelde Arriva in strijd met de wet, zo vindt het College voor de Rechten van de Mens. De vervoerder steekt nu de hand in eigen boezem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kringloopwinkel Groesbeek steun en toeverlaat van de voedselbank
    PREMIUM

    Kringloop­win­kel Groesbeek steun en toeverlaat van de voedsel­bank

    GROESBEEK - De economie groeit, maar niet voor iedereen. De kringloopwinkel in Groesbeek trekt steeds meer klanten en nog steeds doen zo'n 100 gezinnen een beroep op de voedselbank. Op een gemiddelde zaterdag trekt de kringloopwinkel aan de Industrieweg in Groesbeek tegenwoordig tussen de 400 en 500 kopende bezoekers. Een fikse groei, want toen de Kringloop in 2012 van start ging, waren dat er tussen de 100 en de 200.

Nijmegen e.o.