Volledig scherm
PREMIUM
Maritza Gerritsen is in het gelijk gesteld door het College voor de Rechten van de Mens. Een buschauffeur van Arriva had geweigerd de rolstoelplank van de bus uit te klappen. © Bert Beelen

Arriva belooft beterschap na klacht van rolstoeler uit Malden: chauffeur moet assistentie bieden

MALDEN - Een chauffeur van Arriva had de rolstoelplank moeten uitklappen voor Maritza Gerritsen. Dat zegt het College voor de Rechten van de Mens, na de zaak die de rolstoel-afhankelijke vrouw uit Malden tegen het vervoersbedrijf voerde. Arriva belooft beterschap.

Maritza Gerritsen (42) uit Malden spande een zaak aan tegen Arriva, omdat ze zich ongelijk behandeld voelde door een buschauffeur. Die zou hebben geweigerd de rolstoelplank bij de achteringang uit te klappen, toen de Maldense in mei vorig jaar met lijn 83 van het centraal station in Nijmegen naar huis wilde. 

Volgens de chauffeur had Gerritsen met een begeleider moeten reizen. Daarmee handelde Arriva in strijd met de wet, zo vindt het College voor de Rechten van de Mens. De vervoerder steekt nu de hand in eigen boezem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bezwaarmakers wonen te ver van mountainbikeroute, bezwaren afgewezen
    PREMIUM

    Bezwaarma­kers wonen te ver van mountainbi­ke­r­ou­te, bezwaren afgewezen

    MOOK - De bezwaren tegen de aanleg van een mountainbikeroute door de bossen van Mook zijn door de gemeente afgewezen. Dat gebeurde op advies van de onafhankelijke bezwarencommissie, die het gros van de bezwaren ongegrond verklaarde, omdat de ‘mountainbikeroute geen gevolgen van enige betekenis met zich mee zal brengen voor de indieners'. Anders gezegd: ze wonen er te ver - tussen de 336 en 580 meter - vanaf.

Nijmegen e.o.