Volledig scherm
Arno Arts, hier nog als trainer van Achilles. © David van Haren

Arts spant rechtszaak aan tegen Achilles’29

GROESBEEK – Arno Arts stapt naar de rechter. De oud-trainer van Achilles’29 eist via een kort geding zijn functie terug bij de Groesbeekse voetbalclub die vandaag een nieuw bestuur aanstelde. De zaak dient op donderdag 13 september in Nijmegen.

,,Ik wil gewoon werken”, zegt Arts, die afgelopen februari werd aangesteld als coach van Achilles. ,,Ik heb andere clubs afgezegd, omdat ik de belofte heb gekregen dat ik een contractaanbieding voor dit seizoen zou krijgen. Dat is niet gebeurd.”

Vanwege het geschil was Arts in eerste instantie van plan om een faillissementsaanvraag te doen. De rechtszaak daarvoor stond gepland op dinsdag 31 juli, maar de coach zag daar na overleg met zijn advocaat op het laatste moment toch vanaf. Hij was de enige schuldeiser, waardoor zijn verzoek kansloos zou zijn.

'Anders gelopen'

,,Onze verwachting is dat hij geen poot heeft om op te staan”, zegt advocaat Evert Vos van Achilles. ,,Er is gesteld dat als alles goed zou gaan, er een arbeidsovereenkomst is voorgelegd. Dat bericht is van maart, maar daarna is er een gigantische bestuurscrisis ontstaan. De zaken bij de club zijn niet zoals verwacht verlopen.”

Vos is sinds afgelopen maandagavond bovendien lid van de raad van toezicht van Achilles. ,,In die functie zou ik de club nu ook verbieden een arbeidsovereenkomst aan te gaan”, zegt hij. ,,Het staat namelijk helemaal niet vast dat er daarvoor geld is.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

Nijmegen e.o.