Bart werkt bij de Maartenskliniek: ‘Eerst weer leren haren kammen en tanden poetsen’

Het virus en ikVerpleegkundig specialist revalidatiegeneeskunde Bart van Oosteren van de Sint Maartenskliniek ziet sinds een jaar een nieuwe, maar ook vertrouwde categorie patiënten. Ze hebben door Covid-19 een lange ic-opname achter de rug en kampen met neurologische klachten. 

6 reacties

 • Ewoud van de Wetering

  2 maanden geleden
  In 2019 is bij 119.000 patiënten de diagnose kanker vastgesteld. In 2020 waren dat er 115.000. Dat zijn hele andere aantallen dan bij corona. En ook deze mensen zijn serieus ziek. Het zijn ziekenhuizen die in deze krant aangeven dat ze zich zorgen maken. Omdat door alle aandacht voor enkel corona andere zieken niet in beeld zijn. Corona als het koekkoeksjong van de zorg. Alle anderen liggen buiten het nest.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Ja, het virus richt schade aan, maar nog steeds betreft dit maar een klein minimaal deel vd gehele bevolking. Er zijn talloze andere aandoeningen en ziektes die minstens net zo zware schade kunnen aanrichten, of mag dat niet gezegd worden? Je kunt ook verlamd worden door een auto of fiets ongeluk. Mobiliteit ook maar afschaffen dan? En ja... het is allemaal erg, maar hoort bij het leven.
 • Bert

  2 maanden geleden
  Van deze mensen hoor je de echte verhalen over wat het virus kan aanrichten. En Willem Engel maar zeggen dat er geen corona is. Die man krijgt aandacht en daar is hij op uit.
 • LJM Schaars

  2 maanden geleden
  Staat vandaag in De Gelderlander een stuk over econoom Teulings die nu ook een Corona deskundige schijnt te zijn. Volgens hem valt het allemaal erg mee met de gevolgen van Corona. Onder de 65 jarige overlijdt volgens hem bijna niemand. Dit klopt al niet maar hij vergeet dat vele Nederlanders kampen met ernstige lichamelijke problemen .
 • Joris Goedbloed

  2 maanden geleden
  Denk dat het heel belangrijk is dat met artikelen over Corona de situatie van een patient of instelling heel duidelijk weergegeven word. Zijn er onderliggende aandoeningen? Hoeveel patienten zijn er al behandeld? Er word simpelweg te algemeen gepubliseerd, waarbij een geheel verkeerd beeld kan ontstaan. Mensen met griep of longonsteking kunnen altijd ernstige complicaties krijgen. Dat is niet standaard maar dat zijn uitzonderingen..!
 1. Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'
  Play

  Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'

 2. Misstanden bij natuurbeheer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'
  Play

  Misstanden bij natuurbe­heer? 'Hart doet pijn als ik dit zie'

Nijmegen e.o.