Volledig scherm
© RGBStock.com

'Basisschool blijft het hele jaar open in Berg en Dal'

BERG EN DAL - Het moet een basisschool worden, die het hele jaar open is. Dus 50 in plaats van de gebruikelijke 41 weken. Ouders bepalen zelf, in overleg met de school, wanneer hun kind vakantie heeft. Dat kan in de zomer zijn; dat kan ook in de winter zijn, als de leerling maar het verplichte aantal uren les krijgt.


Met dat plan hebben moeders en onderwijsexperts Michelle Veugelers en Isa Claassens uit Nijmegen zich bij de gemeente Berg en Dal gemeld.

Diversiteit
Ze zien hun nieuwe school namelijk het liefst in het dorp Berg en Dal of Ubbergen zodat de school ook aantrekkelijk is voor kinderen uit Nijmegen. Claassens: „We richten ons primair op de gemeente Berg en Dal. Kijk, in Nijmegen is voldoende diversiteit in basisscholen. Daar is genoeg te kiezen. In de gemeente Berg en Dal niet.”

Nieuwe school
Volgens de prognoses zou er ruimte voor een nieuwe school moeten zijn. Wethouder Eric Weijers van Onderwijs in de gemeente Berg en Dal heeft het bureau dat de prognose voor Claassens en Veugelers heeft opgesteld, gevraagd om meer informatie.

Plannen
Veugelers en Claassens hebben hun plan ontwikkeld naar aanleiding van het experiment flexibilisering onderwijstijd. Dat beoogt de aansluiting tussen werk en privé te bevorderen.
De afgelopen jaren is daarmee geëxperimenteerd op een twaalftal scholen. De ouders waren zeer tevreden.

Lees meer over de plannen in De Gelderlander van dinsdag 3 mei, editie Nijmegen, of in de e-paper op krant.gelderlander.nl.

  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

Nijmegen e.o.