Volledig scherm
PREMIUM
Agenten doorzoeken in het bos het blauwe bestelbusje van de belager van Van Lent. DG © DG

Bedreiger van kroongetuige opgepakt: ‘We vrezen dat hij iets ergs van plan was’

GROESBEEK - De broers Van Lent voelen zich ernstig bedreigd door een 63-jarige man uit Beek. De man bedreigde één van de broers rond het middaguur met een vuurwapen in een bos tussen Mook en Groesbeek.    

De man was aan het rondsluipen in de buurt van de woning van een van de broers. Die ontdekte de man toen hij door het bos in de auto naar huis reed. ,,Hij zwaaide met een vuurwapen. Ik kon nog net gas geven en daarna 112 bellen”.

De politie was na een kwartier met drie a vier auto’s snel ter plaatse. Agenten vroegen een voorbijganger dringend om uit het bos te vertrekken. De 63-jarige man werd aangehouden. Agenten doorzochten zijn auto. Een pistool werd niet gevonden. De man werd later op de middag vrijgelaten.

De kroongetuige zegt dat de man aan het fotograferen was. ,,Hij had zich vermomd met een hoedje. Ik herkende hem niet meteen. We vrezen dat hij iets ergs van plan was.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.