Volledig scherm
In de beek kan nu gewandeld worden. Archieffoto © Theo Peeters

Beekje aan de Kerkstraat in Groesbeek blijft droog

GROESBEEK - De bedding van het beekje aan de Kerkstraat in Groesbeek blijft droog. Vorig jaar hield de beek ermee op. Door verdroging levert de bron die de beek voedt te weinig water. Enkele jaren geleden leverde de bron 25 kuub per uur: dat is nu minder dan de helft, aldus de gemeente. 

Bovendien is de beek 'lek'.  De bedding bestaat uit klei en daar zakt het weinige water in weg. De gemeente Berg en Dal heeft gekeken naar een oplossing. ,,Je zou er een betonnen bedding kunnen maken", zegt wethouder Nelson Verheul, maar dat kost 30.000 euro. ,,Gezien het feit dat we flink moeten bezuinigen doordat we gekort worden op de rijksuitkering hebben we gezegd: nu maar even niet.” 

Pomp

Overigens leverde de bron ook enkele jaren geleden al te weinig water. Daarom is er toen al een pomp onderaan de beek gelegd, die het water weer terugpompte naar boven. Dat biedt weinig soelaas: bovendien vervuilt het water na verloop van tijd. De andere beken stromen nog wel: die worden door andere bronnen gevoed.

Quote

Gezien de bezuinigin­gen zeggen we: 'nu maar even niet’

Nelson Verheul, Wethouder Berg en Dal
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.