Volledig scherm
William Frank krijgt de eerste erepenning van de gemeente Berg en Dal. Links zijn vrouw Toos, rechts burgemeester Mark Slinkman. © Joop Verstraaten

Beheerder dierenweitje is de eerste met erepenning Berg en Dal

GROESBEEK/BEEK -  De beheerder van het dierenweitje in Groesbeek, William Frank uit Beek, is woensdag onderscheiden voor zijn werk. Hij krijgt de erepenning van de gemeente Berg en Dal.

Dagelijks is Frank uren in de weer in het dierenweitje aan de Gruttostraat. Hij verzorgt de dieren en onderhoudt de verblijven. Bovendien vrolijkt hij met zijn dieren verpleeghuis Kalorama op tijdens de kerstmiddagen. Op de doofblindenafdeling vermaakt hij mensen met zijn tamme konijnen.

Oudere buurtbewoners die hun tuintje niet meer kunnen onderhouden, kunnen ook een beroep op hem doen. 

De eerste

Het was woensdag de eerste keer dat er een gemeentelijke onderscheiding werd uitgereikt in de gemeente Berg en Dal. Berg en Dal heeft drie soorten  onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het jongerenlintje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.