Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Bejaarde vrouw in woning in Ooij overvallen en mishandeld door drie gemaskerde mannen

OOIJ - Drie gemaskerde mannen hebben een bewoonster van de St. Hubertusweg in Ooij in haar woning overvallen en mishandeld. Het trio belde rond 18.50 uur dinsdagavond aan, drong de woning binnen en hield de vrouw vast. 

Zij wist volgens een politiewoordvoerder te ontsnappen en naar buiten te vluchten. Daar grepen de mannen haar weer, mishandelden haar en sleepten haar weer de woning in. Daar dwong het drietal het slachtoffer om haar pinpas af te geven. Ook moest zij onder bedreiging haar pincode afstaan.

De hele woning werd door de drie overvallers overhoop gehaald waarna de overvallers vertrokken. De bewoonster wist zich in  veiligheid te brengen door naar een naburige woning te rennen. Daar werd volgens getuigen ook de politie en ambulance gebeld.

Slachtoffer is erg geschrokken

Hulpverleners onderzochten de vrouw. Volgens de politie hoefde zij niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft het slachtoffer inmiddels gehoord, maar ze kon geen signalement geven van de verdachten.

De overvallers zouden de pinpas niet hebben kunnen gebruiken om geld van de rekening van het slachtoffer op te nemen doordat die pas meteen geblokkeerd is. 

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar mogelijke ooggetuigen of beelden van wat zich op die dinsdagavond heeft afgespeeld aan de St. Hubertusweg in Ooij. ,,We willen heel graag weten of iemand voor de overval iets bijzonders heeft waargenomen in de buurt van het adres in Ooij. We hopen dat mensen dat willen melden’’, aldus de woordvoerder. Vanwege de impact van het incident plaatst de politie donderdagmiddag ook een getuigenoproep op de social media.

Ook overval in Dieren

De zaak doet denken aan een andere overval, vorige week in Dieren. Daar werd een vrouw op leeftijd overvallen door gemaskerde mannen. Het is niet bekend of er een verband is tussen de zaken.

Nijmegen e.o.