De seniorenwoning aan de Bleistraat die beklad werd.
Volledig scherm
PREMIUM
De seniorenwoning aan de Bleistraat die beklad werd. © Henk Baron

Bejaardenhuisje in Ooij beklad uit protest: ‘Dit is voor onze senioren’

OOIJ - In Ooij is rumoer ontstaan over de toewijzing van seniorenwoningen. Recent is zo’n woning toegewezen aan een jonger iemand die bovendien van buiten Ooij komt. Dat is waarschijnlijk de reden dat deze week een andere seniorenwoning (aan de Bleistraat) beklad is. ‘Dit is voor onze senioren’, heeft iemand met een spuitbus op het raam gespoten. 

17 reacties

 • fred velzen

  4 maanden geleden
  Astrid van Baarle, Toewijzing aan iemand die alleen AOW ontvangt van een huurwoning met huurprijs van €800,- gaat niet plaats vinden vanwege passend toewijzen. Zie de regels passend toewijzen. Mvg Fred
 • Marijke Stoffelen

  4 maanden geleden
  Dat gebeurt hier al jaren complete jonge gezinnen die in seniorenwoningen zitten
 • S Schiltmans

  4 maanden geleden
  Met de huidige huurregels betalen langzitters relatief te weinig huur en zullen dus niet gebaat zijn met verhuizen. Dat is mogelijk ook de achtergrond van de weerstand die slopen van oude huurhuizen en vervangen door up-to-date huizen oproept.
 • Frans van Raaij

  4 maanden geleden
  Speelt in Cuijk ook. In de Beatrixstraat staan 8 seniorenwoningen. Maar op de site van Mooiland staan ze nu te huur als zijnde 50+ eengezinswoning!? En maar roeptoetteren dat de oudjes langer thuis moeten wonen.
 • Jeannette Laban

  4 maanden geleden
  Mijn schoonmoeder van 85 is in oktober verhuisd. Zij woonde in een 55-plus appartement in Ede. Het is een woning met twee slaapkamers en zit onder de huursubsidiegrens. Wij hebben vier keer mensen ontvangen die de woning kwamen bekijken. Tot op heden is de woning niet verhuurd. Hoezo woningtekort?

Nijmegen e.o.