Berg en Dal bezorgt rijbewijs thuis. Mag dat?

NIJMEGEN - ,,Rijbewijzen mogen helemaal niet thuisbezorgd worden”, zegt burgemeester Bruls. ,,Gemeenten die dat toch doen zijn in overtreding. Andere gemeenten doen dat ook niet.”

Burgemeester Hubert bruls van Nijmegen: Het is niet toegestaan om rijbewijzen thuis te laten bezorgen.
Volledig scherm
Burgemeester Hubert bruls van Nijmegen: Het is niet toegestaan om rijbewijzen thuis te laten bezorgen. © ANP

Die laatste mededeling klopt zeker niet. Berg en Dal laat niet alleen paspoorten bezorgen (wat toegestaan is volgens de burgemeester van Nijmegen), maar ook rijbewijzen (en dat mag dus niet, aldus Bruls).

De levering van rijbewijzen in Berg en Dal wordt uitgevoerd door het gespecialiseerde bedrijf Dynasure. Een medewerker bezorgt het nieuwe rijbewijs in een verzegelde envelop, aan de deur belt hij met het Rijbewijsregister om de gegevens te checken.

Het oude rijbewijs maakt hij onklaar door het burgerservicenummer eruit te knippen en de toegetakelde kaart in een andere envelop te doen en te verzegelen. De documenthouder moet persoonlijk tekenen voor ontvangst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.