Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in de Tweede Kamer tijdens het debat over financiële problemen bij diverse jeugdzorginstellingen. © ANP

Berg en Dal bezwijkt onder kosten jeugdzorg: ‘Minister De Jonge moet zelf maar eens komen kijken’

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal heeft opnieuw een brandbrief geschreven aan minister De Jonge van Volksgezondheid over de tekorten bij de jeugdzorg. In juni trok Berg en Dal al aan de bel bij de minister, maar dat leidde niet tot het gewenste resultaat. Ondertussen bezwijkt de gemeente onder de hoge kosten voor jeugdzorg.

Berg en Dal heeft de afgelopen jaren in totaal al zo'n 4,5 miljoen euro uit de spaarpot gehaald om de tekorten in de jeugdzorg op te vangen. De gemeente wordt extra nadelig getroffen omdat veel instellingen, zoals Entrea Lindenhout en Pluryn, in het verleden neerstreken op de heuvelrug.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.