Jan Scholtens wil geiten gaan houden.

Archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Scholtens wil geiten gaan houden. Archieffoto © Shutterstock

Berg en Dal gaat vergunning geitenhouderij opnieuw bekijken

BERG EN DAL - De verleende vergunning aan Jan Scholtens uit Millingen om geiten in plaats van varkens te gaan houden, moet heroverwogen worden mede op basis van een recent GGD-advies om het 'voorzorgbeginsel’ toe te passen. Vraag is of dat advies reden is om de vergunning te weigeren.

5 reacties

 • Nick

  4 jaar geleden
  Erg sneu dat zo'n goede ondernemer het leven zuur wordt gemaakt door een paar stedelingen die daar wonen.
 • Jhon

  4 jaar geleden
  Gewoon de mensen in de buurt vragen aub geen mega stal in berg en dal 
 • Klaas

  4 jaar geleden
  Geiten zijn gevaarlijk voor de volksgezondheid. Longen en q koorts.
 • Simpel

  4 jaar geleden
  Als er nog onderzoeken lopen naar de oorzaak van de toename van longontstekingen in relatie tot geitenboerderijen, dan moet er pas op de plaats gemaakt worden en overheden moeten burgers hierin beschermen! Aanhouden van de vergunningverlening zou ook gerechtvaardigd zijn. Dus wacht het vervolgonderzoek eerst af, voordat er een vergunning wordt verleend. Boerenbelangen horen niet zwaarder te wegen dan de volksgezondheid.
 • ikke

  4 jaar geleden
  Volgens mij word hier iets verkeerds gesuggereerd, in Brabant is een onderzoek geweest waaruit lijkt dat men binnen 2 km van een geitenhouderij meer kans op longontsteking zou zijn. Uit vervolg onderzoek moet het duidelijk worden of dat dit door de aanwezigheid van een geitenbedrijf zou kunnen komen, of dat er andere oorzaken hiervoor zijn...! Het kan goed zijn dat bv. de haartjes van de processierups de oorzaak zijn van meer longontsteking, want in Brabant staan heel veel aangetaste eiken langs heel veel wegen...! Het nieuwe onderzoek moet hierover mogelijk meer duidelijkheid geven..!!