Volledig scherm
Het nieuwe woonwinkelcomplex Bellevue in Groesbeek. © Theo Peeters

Berg en Dal nog steeds in de clinch met aannemer over winkelcentrum Bellevue

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal ligt nog steeds in de clinch met aannemer Van Erk uit Bergambacht over de bouw van winkelcentrum Bellevue (met appartementen) in Groesbeek. Op 8 juli komt de kwestie weer voor de rechter.

Van Erk weigerde in 2015 al om de grond waarop hij het winkelcentrum bouwde, te betalen. Het ging om een bedrag van 1,6 miljoen. Volgens de aannemer had hij schade opgelopen omdat de gemeente ermee had ingestemd om appartementen in het naastgelegen wooncomplex Vestia ook te verhuren aan mensen zonder zorgindicatie, zoals in eerste instantie de bedoeling was.

Daardoor raakte Van Erk, zo betoogde hij, zijn koopappartementen in Bellevue moeilijker kwijt.

Onrechtmatig

De rechter oordeelde toen dat de gemeente weliswaar onrechtmatig heeft gehandeld, maar dat dat niet betekent dat aannemer Van Erk zomaar de betaling kon opschorten.

Hij moest daarvoor maar een procedure aanspannen en aantonen dat hij schade heeft geleden en hoe groot die is. Van Erk moest bovendien de wettelijke rente over die 1,6 miljoen betalen, een bedrag van 185.000 euro. 

Inmiddels heeft Van Erk dat bedrag geheel betaald, maar de procedure over de vraag of hij door het onrechtmatig handelen van de gemeente schade heeft opgelopen loopt nog.

Van Erk claimt een bedrag van 610.560 euro, vermeerderd met de kosten van deskundigen (om de schade vast te stellen) en rente. De uitspraak hierover wordt binnenkort verwacht. Bovendien ging de gemeente op haar beurt in beroep tegen het vonnis dat ze onrechtmatig gehandeld had: dat hoger beroep dient op 8 juli voor het Hof.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.