Ook Berg en Dal wil geen kerncentrale op haar grondgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook Berg en Dal wil geen kerncentrale op haar grondgebied. © Arie Kievit

Berg en Dal: ook nee tegen kerncentrale

GROESBEEK - Berg en Dal wil geen kerncentrale in de gemeente. Eerder lieten de gemeenten Nijmegen en Heumen ook onomwonden weten tegen een kerncentrale op hun grondgebied te zijn.  ‘Wij zien binnen de gemeente Berg en Dal absoluut geen ruimte voor kerncentrales', aldus burgemeester en wethouders.

10 reacties

 • M. Schmiermann

  6 maanden geleden
  In Arnhem, dicht bij de Rijn; waar nu het huis der provincie staat. Dat lijkt me een goede locatie!
 • Peter Schuurstra

  6 maanden geleden
  De polder is - zoals Tony Peters l aangeeft - een prima plek voor een kerncentrale. Toon als lokale politiek eens 'ballen' door verantwoordelijkheid te nemen ipv doorschuiven van het probleem.
 • Pedro Kantor

  6 maanden geleden
  Het liefst gooien ze elke gemeente vol met windmolens en zonneparken, maar 1 kerncentrale ergens in een provincie, daar moet de groene kerk van schuimen. En het is niet een kwestie van 100 windmolens tegen 1 kerncentrale, maar 1000, of misschien zelfs 10.000 windmolens tegen 1 kerncentrale. Ja, maar wat met kernafval zegt de groene gelovige, wel wat van het afval van al die zonnepanelen en windmolens die na 20/30 jaar weer vervangen moeten worden? Wat kost dat wel niet?
 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  wat een belachelijke reacties van al die gemeenten door door te geven, dat zij geen kerncentrale willen! dit zal ook nooit gebeuren. ik zou mij maar richten op het voorkomen van het verpauperen van de gemeenten door er massaal molens en zonnewoestijnen te realiseren.
 • Carel van ‘t Zand

  6 maanden geleden
  Er hoeft heus geen kerncentrale in elke gemeente te komen. Sterker nog: er hoeft geeneens in elke provincie een kerncentrale te komen!! Welke politieke hotemetoot bedenkt dit soort geld- en tijd verslindende onderzoeken? Hebben ze niks beters te doen...

Nijmegen e.o.