Ook Berg en Dal wil geen kerncentrale op haar grondgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook Berg en Dal wil geen kerncentrale op haar grondgebied. © Arie Kievit

Berg en Dal: ook nee tegen kerncentrale

GROESBEEK - Berg en Dal wil geen kerncentrale in de gemeente. Eerder lieten de gemeenten Nijmegen en Heumen ook onomwonden weten tegen een kerncentrale op hun grondgebied te zijn.  ‘Wij zien binnen de gemeente Berg en Dal absoluut geen ruimte voor kerncentrales', aldus burgemeester en wethouders.

8 reacties

 • M. Schmiermann

  2 jaar geleden
  In Arnhem, dicht bij de Rijn; waar nu het huis der provincie staat. Dat lijkt me een goede locatie!
 • Peter Schuurstra

  2 jaar geleden
  De polder is - zoals Tony Peters l aangeeft - een prima plek voor een kerncentrale. Toon als lokale politiek eens 'ballen' door verantwoordelijkheid te nemen ipv doorschuiven van het probleem.
 • Pedro Kantor

  2 jaar geleden
  Het liefst gooien ze elke gemeente vol met windmolens en zonneparken, maar 1 kerncentrale ergens in een provincie, daar moet de groene kerk van schuimen. En het is niet een kwestie van 100 windmolens tegen 1 kerncentrale, maar 1000, of misschien zelfs 10.000 windmolens tegen 1 kerncentrale. Ja, maar wat met kernafval zegt de groene gelovige, wel wat van het afval van al die zonnepanelen en windmolens die na 20/30 jaar weer vervangen moeten worden? Wat kost dat wel niet?
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Er hoeft heus geen kerncentrale in elke gemeente te komen. Sterker nog: er hoeft geeneens in elke provincie een kerncentrale te komen!! Welke politieke hotemetoot bedenkt dit soort geld- en tijd verslindende onderzoeken? Hebben ze niks beters te doen...
 • Maso Sanne

  2 jaar geleden
  Welke locale partij heeft het hier over gehad? Maak het een onderwerp bij de volgende verkiezingen. Of referendum: 100 windmolens of 1 kerncentrale!
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?