Ria Barber van Polderbreed
Volledig scherm
PREMIUM
Ria Barber van Polderbreed © dg

Berg en Dal pakt regie over zonnepark terug

GROESBEEK - Waar komen ze en hoe groot zijn ze? Dat willen we graag weten voordat er allerlei plannen gemaakt worden voor zonneparken in Berg en Dal.

5 reacties

 • bert cornelissen

  5 maanden geleden
  zonnepanelen op de daken van woonhuizen en industrie!!, direct voordeel voor de bewoners, daar is de gemeente voor gekozen. Jaap Dirkmaat mag die panelen in zijn eigen tuin plaatsen, waarom zou hij uberhaupt iets bepalen, elke inwoner heeft net zoveel recht op een stem. Mogelijk kan er ook gekeken worden naar de omgeving voor een zonnepark rond Ooij, persingen etc. O nee dat kan niet, dat is het pretpark van de natuur bobos.
 • nietus

  5 maanden geleden
  Het begint met zonnepanelen in het veld en dan volgt een distributiecentrum of  datacentrum in het dorp.....zogenaamd voor ‘de banen’. En dan kunnen ze de krant en advertenties vol zetten met: kijk ons eens ‘groen’ zijn... De burger betaalt voor deze groene waanzin waar het milieu, het klimaat of de biodiversiteit geen haar beter wordt. Het is pure hebzucht!
 • Jaap

  5 maanden geleden
  Inderdaad wees een voorbeeld voor andere gemeente en laat zien dat je met tevreden burgers en omwonende welke inspraak hebben eerst daken vol krijgt voordat je het landschap gaat vervuilen. Inplaats van zoals Wethouder Verheul wil alles doordrukken met het argument dat het betrekken van burgers het proces vertraagt. En wat meneer Dirkmaat wil is een gesubsidieerd speeltuintje van +100 Ha over de rug van de inwoners van de Gemeente. Zodat hij weer een paar jaar kan leven met zijn natuurscouting clubje.
 • Waarom

  5 maanden geleden
  Zonneparken zijn net als biocentrales totaal verkeerde oplossingen.Leg eerst de bebouwde omgeving eens vol met zonnepanelen, voordat je kostbare vrije ruimte opgegeeft. Nu is het nog maar een weiland maar daar kun je ook natuurgebieden van maken, of bouw er huizen en leg op de daken de zonnepanelen zelfde effect. We moeten echt stoppen om kostbare grond op te offeren aan eenzijdige visieloze projecten. 
 • Debuitenwereld

  5 maanden geleden
  die zonnepanelen moeten op de daken komen, van de huizen en de industrie en in het voordeel van de bewoners van Berg en Dal, want daar is de gemeente voor, voor het belang van  hun bewoners. Elke bewoner heeft hierin net zoveel zeggenschap als bijvoorbeeld een Jaap Dirkmaat. Die man kan de das en boom in.
 1. File door omvergeblazen vrachtwagen op A50, ook op andere plaatsen schade en overlast door harde wind
  PREMIUM
  update | video
  5

  File door omvergebla­zen vrachtwa­gen op A50, ook op andere plaatsen schade en overlast door harde wind

  ERLECOM/NIJMEGEN/MALDEN/VEENENDAAL - De harde wind heeft dinsdag voor veel schade gezorgd in de regio. Even voor 16.00 uur waaide een vrachtwagen om op de A50, daardoor ontstond een lange file. Automobilisten moesten rekening houden met een vertraging van anderhalf uur. Ook waaide er een grote tent bij de McDonald's in Oosterhout, bij Nijmegen, om. Ook heeft de storm gevolgen voor mensen die een coronatest zouden doen. Het testpaviljoen Arnhem-Nijmegen, de grootste testlocatie van de regio, is gesloten. Ook de vaccinatielocatie van de GGD in Malden is dicht, net als de coronateststraat in Veenendaal.
 1. Israël stuurt grondtroepen naar grens Gazastrook
  Play

  Israël stuurt grondtroe­pen naar grens Gazastrook

 2. Schotten blokkeren immigratiedienst: 'Laat onze buren vrij!'
  Play

  Schotten blokkeren immigratie­dienst: 'Laat onze buren vrij!'

Nijmegen e.o.