De Groesbeekse raadzaal moet uitgebreid worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Groesbeekse raadzaal moet uitgebreid worden. © William Moore

Berg en Dal wacht ‘coup’: lokale partijen fuseren tot twee sterke blokken

GROESBEEK - De lokale partijen in Berg en Dal kunnen de gemeentepolitiek gaan domineren nu er door een grootschalige fusie van niet-landelijke partijen twee grote machtsblokken ontstaan. Polderbreed, GJS en Voor Berg en Dal, met vooral kiezers uit de voormalige gemeenten Ubbergen en Millingen, hebben inmiddels definitief besloten samen te gaan. De van oorsprong Groesbeekse GVP, VOLG en SG staan op het punt dat te doen.

6 reacties

 • Frank van Broekhoven

  1 jaar geleden
  Beste Peter, wat hebben die lokaal opererende landelijke partijen dan ooit bereikt bij de Provincie?
 • Peter van de Pavert

  1 jaar geleden
  Gaat grappig worden. Een college uit lokale partijen die afhankelijk worden van een provincie en overheid die bestaat uit vvd,cda etc....
 • G. Bruin

  1 jaar geleden
  Goed voorbeeld doet volgen voor de verenigingen in Berg en Dal. Versnippering van geld. De gemeente kan hier de regie pakken.
 • Peter Looman

  1 jaar geleden
  SG is feitelijk een protestpartij. Die kunnen en willen niet samenwerken. Het is veel makkelijker om overal tegen te zijn, dan verantwoordelijkheid te nemen. Beetje roepen in de zijlijn en op facebook gaat Hans goed af. Constructief ergens aan werken lukt bij Hans niet. Wibo is een ander verhaal, heeft kwaliteiten genoeg maar krijgt van Hans de kans niet. Het beste scenario is dat Hans vertrekt, dan komt er ruimte voor samenwerking.
 • Leen

  1 jaar geleden
  Hoezo moet er een omslag komen bij SG Hennie Eikholt?? En er blijft ruimte voor kritische geluiden? Maar goed dat SG dat doet, zouden de GVP en VOLG ook eens moeten doen!

Nijmegen e.o.