Wandelen in Groesbeek.
Volledig scherm
Wandelen in Groesbeek. © © Photography Jurjen Drenth

Berg en Dal wandelgemeente van het jaar, maar niet alleen

BERG EN DAL - Berg en Dal is uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar.  De gemeente moet die titel wel delen met Winterswijk en het Groningse Westerwolde. Vanaf begin deze maand zouden de drie gemeenten zes weken lang de strijd met elkaar aangaan waarbij er één winnaar uit de bus zou komen. Die wedstrijd is vanwege het coronavirus gestaakt. 

De beslissing daarvan af te zien is samen genomen, in goed overleg met de initiatiefnemer van de verkiezing, Wandelkrant Te Voet. De gemeenten beginnen een gezamenlijke campagne waarin het wandelen wordt gepromoot.
Deze campagne wordt het hele jaar door gehouden. Normaal gesproken brengt een jury een bezoek aan de wandelgebieden om een door de gemeenten uitgekozen route te lopen. Daarna kunnen lezers van het blad hun mening geven.  

Op de wandelkaart zetten

De gemeente Berg en Dal wil zich op de kaart zetten via de wandelsport en nam daartoe een paar jaar terug al het initiatief.  Er werden ommetjes aangelegd, wandeltochten van 3 tot 5 kilometer die starten in de dorpskernen en waarbij de wandelaar onderweg uitleg krijgt over de geschiedenis van de omgeving. Knelpunten in wandelroutes werden opgelost, bankjes werden geplaatst. Er kwam ook een eigen wandelwebsite. 

Nijmegen e.o.