Oplaadpalen voor elektrische auto's in de Kerkstraat in Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Oplaadpalen voor elektrische auto's in de Kerkstraat in Groesbeek. © Joop Verstraaten

Berg en Dal wil 485 elektrische laadpalen in 2030

GROESBEEK - In 2030 moeten er in de gemeente Berg en Dal 485 laadpalen staan, waar automobilisten hun elektrische auto kunnen opladen. Op dit moment staan er twintig elektrische laadpalen, verspreid over de verschillende dorpen.

4 reacties

 • Son Croonen

  1 jaar geleden
  We ervoor waken dat deze parkeerplaatsen niet op de plekken komen waar juist gehandicapten en mensen die moeilijk te been zijn komen. Begin eerst maar eens met het vergroenen van de straten, pleinen en wijken en de verkeersveiligheid. Daar hebben inwoners veel meer behoefte aan. In onze gemeente is de populatie mensen die een nieuwe electrische auto kunnen veroorloven ook niet groot, dus voor wie zijn ze dan?
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Die komen uit Polen Carel van, t Zand, het zijn de zgn accu Polen!🙂 ( klein woordgrapje DG)
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  1 van de grote fabeltjes die de Groene Kerk ons wijs maakt is dat elektrisch rijden beter is voor het milieu. Dat is het niet. De stroom wordt nog steeds fossiel opgewekt, de zeldzame metalen voor de accu's zijn niet gezond om op te graven, plus komen voornamelijk uit China, wat dat land veel macht geeft, en als ze versleten zijn is de kans groot dat ze in een grote kuil in China verdwijnen. Tussen de kolencentrales die dat land nog steeds bouwt. Waterstof is waarschijnlijk een beter alternatief
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  En waar zijn de elektrisch geschoolde installateurs die dit groene elektrische walhalla gaan maken en onderhouden? Of is daar nog niet over nagedacht?