Oplaadpalen voor elektrische auto's in de Kerkstraat in Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Oplaadpalen voor elektrische auto's in de Kerkstraat in Groesbeek. © Joop Verstraaten

Berg en Dal wil 485 elektrische laadpalen in 2030

GROESBEEK - In 2030 moeten er in de gemeente Berg en Dal 485 laadpalen staan, waar automobilisten hun elektrische auto kunnen opladen. Op dit moment staan er twintig elektrische laadpalen, verspreid over de verschillende dorpen.

5 reacties

 • Son Croonen

  2 maanden geleden
  We ervoor waken dat deze parkeerplaatsen niet op de plekken komen waar juist gehandicapten en mensen die moeilijk te been zijn komen. Begin eerst maar eens met het vergroenen van de straten, pleinen en wijken en de verkeersveiligheid. Daar hebben inwoners veel meer behoefte aan. In onze gemeente is de populatie mensen die een nieuwe electrische auto kunnen veroorloven ook niet groot, dus voor wie zijn ze dan?
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  In 2030 moeten we van Klaus van de fossiele brandstoffen af zijn, die worden dan niet meer geleverd. Dan heeft berg en dal dus veel te weinig laadpunten en zal men moeten fietsen.
 • Mark Pier

  2 maanden geleden
  Die komen uit Polen Carel van, t Zand, het zijn de zgn accu Polen!🙂 ( klein woordgrapje DG)
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  1 van de grote fabeltjes die de Groene Kerk ons wijs maakt is dat elektrisch rijden beter is voor het milieu. Dat is het niet. De stroom wordt nog steeds fossiel opgewekt, de zeldzame metalen voor de accu's zijn niet gezond om op te graven, plus komen voornamelijk uit China, wat dat land veel macht geeft, en als ze versleten zijn is de kans groot dat ze in een grote kuil in China verdwijnen. Tussen de kolencentrales die dat land nog steeds bouwt. Waterstof is waarschijnlijk een beter alternatief
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  En waar zijn de elektrisch geschoolde installateurs die dit groene elektrische walhalla gaan maken en onderhouden? Of is daar nog niet over nagedacht?
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Nijmegen e.o.