Berg en Dal zegt
‘sorry’ tegen
inwoner van Ooij

OOIJ - Hij heeft excuses van de gemeente gekregen en die heeft bovendien woensdag aan verschillende nieuwswebsites in de gemeente gevraagd om een eerder verspreid persbericht terug te trekken. Niet aan deze krant, want die heeft dat gewraakte persbericht niet gepubliceerd.

Luc Scheffers uit Ooij protesteerde vorige maand tegen de kap van  dertig bomen bij de Speulplek in Ooij. Scheffers haalde met zijn protest de media, zelfs de landelijke radio. Daarop liet de gemeente, voor de eerste keer in de geschiedenis, een persverklaring als reactie uitgaan. Daarin werden ‘de feiten op een rij gezet’ en de naam van Scheffers werd  acht keer genoemd. En niet in positieve zin: ‘We hebben al genoeg uren (en dus gemeenschapsgeld) besteed aan de heer Scheffers’. 

Scheffers schreef een brief naar de gemeenteraad en naar de burgemeester. Volgens hem is er in dat persbericht sprake van smaad en laster. Hij eiste excuses en krijgt die nu ook: ‘Het college van burgemeester en wethouders, kennisnemend van het persbericht, betreurt ten zeerste dat dit persbericht namens de gemeente Berg en Dal is verspreid. Het noemen van de naam van de inwoner was onnodig en had niet moeten plaats vinden.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.