Volledig scherm
PREMIUM
De Sint Antoniusweg in Groesbeek-Breedeweg na een forse regenbui. © Joop Verstraaten

Bestrijden van wateroverlast in Berg en Dal kost miljoenen

GROESBEEK - Het aanpakken van de wateroverlast in de gemeente Berg en Dal gaat flink in de papieren lopen. Alleen al het oplossen van de extreme wateroverlast in het dorp Breedeweg kost de gemeente in het meest ongunstige geval 4,2 miljoen euro en het waterschap 3,6 miljoen euro. Daartegenover staat een bijdrage van het rijk van 1,5 tot 2 miljoen euro.

Dat blijkt uit een informatienota aan de gemeenteraad. Berg en Dal loopt niet geheel onverwacht tegen deze kosten aan: er is eerder al een bedrag van dik 3 miljoen euro opzij gezet voor de aanpak van de wateroverlast.

In Breedeweg  komen de afgelopen jaren door de hoosbuien waterstanden voor van een halve meter. Het water loopt daardoor in de huizen. Vooral de Kruksebaan en de Lijsterbesstraat, de buurtmarkt en het pleintje aan de Wilgstraat hebben veel overlast.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.