Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Eveline Van Elk

Bestuurder Achilles beschuldigd van ongeoorloofde overboeking; beslag op sportpark

GROESBEEK - De curator die het faillissement van Achilles’29 afhandelt heeft beslag laten leggen op het sportpark van die Groesbeekse voetbalclub. Vanuit de Achilles’29 BV, de voormalige proftak, is vlak voor het faillissement door de toenmalige bestuurder Elrie Bakker-Derks nog geld overgeboekt naar de stichting die sportpark De Heikant beheert en waar de familie Derks in het bestuur zit. Om dat terug te krijgen, heeft de curator nu dus beslag laten leggen op het sportpark.

Uit de deze week gepubliceerde update van het faillissementsverslag blijkt dat volgens curator Coen Houtman sprake is geweest van ‘onrechtmatig handelen’. Het gaat om het overboeken van geld, terwijl de bestuurder van de bv wist dat er een faillissement zat aan te komen. Dat geld ging naar de stichting Accommodatie Achilles’29, die het sportpark beheert waarop de voetbalclub speelt.

Volgens curator Houtman gaat het om zo’n 40.000 euro, ,,maar dat weet ik niet zeker.” Hij legde de kwestie eind vorig jaar voor aan de betrokkenen, die het echter niet wilden terugbetalen omdat het om ‘verplichte betalingen’ zou gaan. De curator ondernam nog een tweede poging om het geld terug te krijgen, maar dat bleek vergeefs. Om die reden is er nu beslag gelegd op het sportpark en is een gerechtelijke procedure gestart.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.