Bevrijdingsmuseum heet vanaf september... Vrijheidsmuseum!

videoGROESBEEK - Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek krijgt een nieuwe naam. Vanaf september - dan is de nieuwbouw klaar - gaat het als Vrijheidsmuseum door het leven.

De nieuwe naam is donderdagochtend onthuld door directeur Wiel Lenders. Aansluitend werd een vlag met de nieuwe naam en het nieuwe logo gehesen.

Niet alleen een nieuwe naam; het museum is zich ook een nieuwe jas aan het aanmeten. Er wordt nieuwbouw gepleegd op het terrein aan de Wylerbaan zodat het museum ruimte krijgt voor de nieuwe storyline (verhaallijn) dat als titel 'Het verhaal van oorlog en vrijheid zonder grenzen’ heeft gekregen.

Voor deze verhaallijn werkt het museum ook samen met Duitse historici. Doel is om ook aandacht te geven aan de bevrijding van het Duitse deel van de grensregio. 

Volledig scherm
© Paul Rapp
Volledig scherm
© Paul Rapp
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.