Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbikers in de bossen bij Mook. © Archieffoto Eveline Van Elk

Bezwaarmakers wonen te ver van mountainbikeroute, bezwaren afgewezen

MOOK - De bezwaren tegen de aanleg van een mountainbikeroute door de bossen van Mook zijn door de gemeente afgewezen. Dat gebeurde op advies van de onafhankelijke bezwarencommissie, die het gros van de bezwaren ongegrond verklaarde, omdat de ‘mountainbikeroute geen gevolgen van enige betekenis met zich mee zal brengen voor de indieners'. Anders gezegd: ze wonen er te ver - tussen de 336 en 580 meter - vanaf.

Dat betekent niet dat de mountainbikeroute nu meteen gerealiseerd kan worden. De Stichting Mountainbikeroute Netwerk Nijmegen (MNN) is namelijk nog met Natuurmonumenten, en die is de eigenaar van het bos, in de slag. Natuurmonumenten wil, onder meer, dat de mountainbikers zich aan de regels houden (lees: niet van het pad afwijken). Daarvoor is, aldus Natuurmonumenten, toezicht nodig door BOA's (bijzondere opsporingsambtenaren) en de kosten daarvan zouden de moutainebikeclubs moeten betalen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.