Bier drive-in aan de Wylerbaan: ‘We waren bang dat we met ons bier bleven zitten’

VIDEOGROESBEEK - Het is zoiets als een McDrive, maar dan met bier. De Groesbeekse bierbrouwerijen D'n Drul en De Stollenberg hebben zaterdag een bier drive-in gehouden. 

Klanten konden bij de brouwerijen aan de Wylerbaan - ze zitten samen in één loods -  een ‘growler’ van 2,5 liter vol laten tappen met een bier naar keuze: blond, een triple, een lentebock, een dark ale et cetera. 

,,We doen dit omdat de bierfestivals afgelast zijn. We waren bang dat we met ons bier zouden blijven zitten", zegt Roland Boschman van D'n Drul. Maar dat valt reuze mee. ,,We hadden een brouwstop in willen lassen in verband met corona", aldus Arnoud Boonstra van De Stollenberg. 

Ronald Boschman tapt een 'growler' vol voor de klant in de auto achter hem.
Volledig scherm
Ronald Boschman tapt een 'growler' vol voor de klant in de auto achter hem. © Theo Peeters

Online

Maar dat is niet nodig, want de onlineverkoop van hun bierpakketten loopt zo goed dat er de komende weken weer als vanouds twee keer in de week gebrouwen wordt.

Samen brouwen ze achttien soorten bier. Per brouwsel toch wel zo'n 10.000 liter. Een growler koste 15 of 16 euro en daar komt dan nog eens 7,50 euro statiegeld bovenop. ,,Dan kunnen de mensen terugkomen voor een refill of ze houden 'm", zegt Boschman. Het bier blijft, bewaard in de koelkast, een dag of zes goed. Deze zaterdag hadden ze honderd growlers uit Engeland laten komen. Die gingen grif op. 

Quote

We doen dit omdat de bierfesti­vals afgelast zijn

Roland Boschman, bierbrouwer

Nijmegen e.o.