Volledig scherm
© Staatsbosbeheer

Bisonbaai Ooij tijdelijk dicht vanwege hoogwater

OOIJ - Staatsbosbeheer sluit de Bisonbaai tijdelijk af vanwege het hoogwater. Het komend weekend stijgt het water in de Waal naar verwachting flink. De natuurorganisatie wil met de afsluiting de dieren in het gebied beschermen.

Hazen, konijnen, reeën en muizen zoeken door het hoogwater de hoger gelegen delen op, zegt Staatsbosbeheer. Om te voorkomen dat de dieren op de overgebleven hooggelegen landtongen in de stress raken vanwege rondstruinende mensen, of naar de overkant gaan proberen te zwemmen, is de Bisonbaai gesloten.

Evacuatie
Voor grote grazers zijn in het gebied voorzorgsmaatregelen getroffen. Er is voer op hoger gelegen gelegd, zodat de Koniks en Galloways daar naartoe gaan. Mocht het water nog hoger komen, wat nu niet in de verwachting ligt, dan worden zij geëvacueerd.

Staatsbosbeheer vraagt bezoekers om het hoogwater vanaf de dijk te bekijken. Bij een waterpeil onder 12 meter NAP wordt het gebied weer toegankelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.