Boodschappen doen in Duitsland wordt nóg goedkoper: angst bij ondernemers in grensstreek

VideoWINTERSWIJK  - Boodschappen doen in Duitsland wordt nóg goedkoper nu de Duitsers het btw-tarief verlagen. Dat zal ertoe leiden dat Nederlanders vaker over de grens gaan winkelen. De politiek vreest al voor de gevolgen voor ondernemers in de grensregio.

141 reacties

 • Waterrat

  9 maanden geleden
  Voor zover ik weet wordt er nog steeds Duitse les gegeven op het middelbaar onderwijs... 
 • AMrie

  9 maanden geleden
  Grappig: ik zie Duitsers in Nederland die Engels praten of het proberen en ook Duitsers die een beetje Nederlands proberen te praten. Vaak verontschuldigen ze zich zelfs omdat ze geen Nederlands praten. Moet ik de gemiddelde Nederlander nog zien doen in Duitsland: zich verontschuldigen omdat hij geen Duits spreekt. Die praat alleen wat harder Nederlands als hij zijn bier bestelt.Gelukkig is bier in het Duits gewoon Bier ....
 • AMrie

  9 maanden geleden
  Zag gisteren bij Lidl in Kleve dat sommige producten 20% duurder waren geworden. Als die dan per 1 juli ‘goedkoper’ worden agv het lagere BTW tarief, dan is die hele BTW-actie natuurlijk een wassen neus.
 • Wilfred Geen_nee

  9 maanden geleden
  Iedereen die kan: Duitsland in voor je brandstof en boodschappen. 
 • CD89

  9 maanden geleden
  Fijn he mensen, die Europese Unie, met haar open grenzen? Een deel van de mensen die nu de mond vol heeft dat winkelen in Duitsland zo fijn is, zijn dezelfde mensen die van de EU af willen en de grenzen willen sluiten.
 1. Pfizer: 1 juli is haalbaar voor vaccinatie alle volwassenen
  Play

  Pfizer: 1 juli is haalbaar voor vaccinatie alle volwasse­nen

 2. Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen
  Play

  Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen

Nijmegen e.o.