Volledig scherm
De brandweer uit Beneden-Leeuwen reed zich vast. © DG

Brandweer op weg naar brand Ooij rijdt zich vast door foute afslag en wordt boos op fotograaf

videoOOIJ - Verschillende brandweerkorpsen uit de regio zijn woensdag gealarmeerd voor de brand op de Vlietberg in Ooij, waaronder die uit Beneden-Leeuwen. De spuitgasten kwamen echter niet zo ver omdat hun voertuig met aanhanger vast kwam te zitten nadat ze vanaf de Ooijse Bandijk een verkeerde afslag hadden genomen. 

Met behulp van een landbouwvoertuig, een grote tractor, konden beide brandweervoertuigen los getrokken worden waarna de brandweerlieden onverrichter zake terug gingen naar de kazerne in Beneden-Leeuwen.

Een van de brandweerlieden hinderde tijdens het lostrekken van de voertuigen een persfotograaf, die ter plaatse was. De geïrriteerde brandweerman belette de fotograaf foto’s te maken. 

Politie

Uiteindelijk kwam de politie er aan te pas, die de brandweerman liet weten dat er in Nederland persvrijheid is en dat de fotograaf gewoon zijn werk mocht doen. De brandweerman eiste nog dat de fotograaf de gemaakte foto's van de camera zou wissen, maar deze ging daar niet op in.

Even na tienen meldde de brandweer dat het vuur onder controle was en dat er met nablussen begonnen werd. Daar verwachtte de brandweer nog een uur mee bezig te zijn. 

  1. Millings carnaval scoort in het Amerikaanse St. Louis dankzij een Friese ijshockeyfan. Hoe kan dat?
    VIDEO

    Millings carnaval scoort in het Amerikaan­se St. Louis dankzij een Friese ijshockey­fan. Hoe kan dat?

    MILLINGEN/ST.LOUIS - Het carnaval in Millingen is momenteel hot in het Amerikaanse St. Louis, bakermat van de befaamde St. Louis-blues (bluesmuziek, denk aan Chuck Berry) én thuisbasis van de daarnaar vernoemde ijshockeyclub St. Louis Blues. Met dank aan de Friese sportjournalist Gerard Bos (38), die in het shirt van deze ijshockeyclub carnaval vierde in Millingen. Het filmpje daarvan is in Amerika inmiddels meer dan 11.000 keer bekeken.

Nijmegen e.o.