Brandweer Wyler houdt Paasvuur in ere, zij het op een andere locatie

WYLER - De vrijwillige brandweer van Wyler heeft zondagavond het traditionele Paasvuur in ere gehouden. In Nederland is menig Paasvuur vanwege de droogte afgeblazen omdat men bang was dat er brandjes zouden ontstaan.

In Wyler is het Paasvuur al 10 jaar op de Dorpsplaats geweest maar voor de veiligheid werd deze keer uitgeweken naar een wei van de familie Vierboom, naast de brandweerkazerne aan de Hauptstrasse in Wyler.

Het feest was er niet minder om. Om 19.00 uur ging het vuur in de stapel hout, struiken afval en kerstbomen. Zo’n 100 belangstellenden uit Wyler waren naar het terrein van de brandweer gekomen, niet alleen voor het Paasvuur maar vooral ook voor het feest wat er in Wyler bij hoort.

De ouderen konden genieten van broodjes braadworst en uiteraard het goudgele vocht dat rijkelijk aanwezig was. Voor de kinderen was een klein Paasvuur georganiseerd waar de kinderen stokbrood konden bakken. Het was geslaagd, want iedereen heeft genoten, zo liet brandweercommandant Klaus Verhoeven van de vrijwillige brandweer Wyler weten.

Volledig scherm
Het paasvuur in Wyler. © Joop Verstraaten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bestuurder Achilles beschuldigd van ongeoorloofde overboeking; beslag op sportpark
    PREMIUM

    Bestuurder Achilles beschul­digd van ongeoor­loof­de overboe­king; beslag op sportpark

    GROESBEEK - De curator die het faillissement van Achilles’29 afhandelt heeft beslag laten leggen op het sportpark van die Groesbeekse voetbalclub. Vanuit de Achilles’29 BV, de voormalige proftak, is vlak voor het faillissement door de toenmalige bestuurder Elrie Bakker-Derks nog geld overgeboekt naar de stichting die sportpark De Heikant beheert en waar de familie Derks in het bestuur zit. Om dat terug te krijgen, heeft de curator nu dus beslag laten leggen op het sportpark.

Nijmegen e.o.