Brandweer Wyler houdt Paasvuur in ere, zij het op een andere locatie

WYLER - De vrijwillige brandweer van Wyler heeft zondagavond het traditionele Paasvuur in ere gehouden. In Nederland is menig Paasvuur vanwege de droogte afgeblazen omdat men bang was dat er brandjes zouden ontstaan.

In Wyler is het Paasvuur al 10 jaar op de Dorpsplaats geweest maar voor de veiligheid werd deze keer uitgeweken naar een wei van de familie Vierboom, naast de brandweerkazerne aan de Hauptstrasse in Wyler.

Het feest was er niet minder om. Om 19.00 uur ging het vuur in de stapel hout, struiken afval en kerstbomen. Zo’n 100 belangstellenden uit Wyler waren naar het terrein van de brandweer gekomen, niet alleen voor het Paasvuur maar vooral ook voor het feest wat er in Wyler bij hoort.

De ouderen konden genieten van broodjes braadworst en uiteraard het goudgele vocht dat rijkelijk aanwezig was. Voor de kinderen was een klein Paasvuur georganiseerd waar de kinderen stokbrood konden bakken. Het was geslaagd, want iedereen heeft genoten, zo liet brandweercommandant Klaus Verhoeven van de vrijwillige brandweer Wyler weten.

Volledig scherm
Het paasvuur in Wyler. © Joop Verstraaten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

Nijmegen e.o.