Volledig scherm
Het regent minder vaak maar dan wel harder. © Getty Images/Cultura RF

Breedeweg kampt steeds vaker met wateroverlast, dat probleem wordt aangepakt

GROESBEEK - Wat gaat de gemeente Berg en Dal doen aan de wateroverlast na hevige regenbuien in de kern Breedeweg? Die vraag komt aan de orde tijdens een informatie-avond op maandag 27 mei in dorpshuis De Sleutel aan de Bredeweg 71. 

Tijdens de bijeenkomst is ook het waterschap aanwezig: bekeken wordt ook wat bewoners zelf kunnen doen om wateroverlast te voorkomen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. 

Heuvels

In de gemeente Berg en Dal komt de laatste jaren wateroverlast steeds vaker voor. Dat is een gevolg van de steeds heviger wordende regenbuien in combinatie met het heuvelachtig gebied. De rioolbeheerder van de gemeente, Maaike Klomp, zal een toelichting geven. Inwoners wordt gevraagd welke ideeën ze zelf hebben om het probleem aan te pakken. De gemeente en Waterschap Rivierenland willen de problemen gaan aanpakken, te beginnen in Breedeweg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.